U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lafontaine trad af wegens het 'slechte samenspel'
BERLIJN, 15 MAART. Oskar Lafontaine heeft het ,,slechte samenpel'' in de Duitse rood-groene regering als reden genoemd van zijn aftreden als minister van Financiën. ,,Zonder goed samenspel kan men niet succesvol werken'', aldus Lafontaine. Gistermiddag, drie dagen na zijn vertrek, gaf Lafontaine voor het eerst een verklaring over zijn besluit de politiek te verlaten. Hij zei die drie dagen nodig te hebben gehad om enige afstand te kunnen nemen. Maar waarschijnlijk is de soms verbitterde kritiek vanuit zijn eigen partij over zijn niet toegelichte vertrek als minister en partijvoorzitter (en Bondsdaglid) één van de redenen waarom hij het nodig achtte tekst en uitleg te geven. Lafontaine ging gisteren niet direct in op de verhouding met zijn rivaal, kanselier Schröder. Wel toonde hij zich verstoord over het verwijt dat 'de regering' een economisch-vijandige politiek voerde.

Veel geweld op scholen in Amsterdam
AMSTERDAM, 15 MAART. Veel leraren en de meeste middelbare scholieren in Amsterdam-Oost en -West zijn weleens slachtoffer van geweld op school. Pesten vormt een van de grootste problemen. Dit blijkt uit het eerste onderzoek van het Amsterdamse Samenwerkingsverband Veiligheid op School, waarvoor 600 leraren en 2.500 leerlingen zijn ondervraagd.

Geen recht op betaald zorgverlof
DEN HAAG, 15 MAART. Werknemers krijgen geen wettelijk recht op een door de werkgever betaald zorgverlof, zoals staatssecretaris Verstand (Sociale Zaken) had gewild. In de kaderwet Arbeid en Zorg van de staatssecretaris komt nu te staan dat elke werknemer jaarlijks recht heeft op maximaal tien dagen onbetaald zorgverlof.

Israel beperkt water Jordanië
TEL AVIV, 15 MAART. Jordanië weigert zich neer te leggen bij het Israelische besluit om dit jaar minder water te leveren dan in het vredesverdrag tussen beide landen is bepaald. Voor koning Abdallah is deze beslissing een ernstige tegenslag omdat Israelisch water in het bijzonder de hoofdstad Amman in 1998 heeft gespaard voor een nog ernstiger gebrek aan drinkwater dan reeds het geval was.

Kosovo-overleg in Parijs hervat
PARIJS, 15 MAART. Kort voor de hervatting van het Kosovo-overleg in Parijs, vanochtend, hebben de Serviërs gezegd zich te blijven verzetten tegen een vredesplan dat voorziet in de komst van NAVO-troepen naar Kosovo; de Kosovaren willen het vredesplan alleen tekenen als het voorziet in de komst van die NAVO-troepen.

Steeds meer tweeverdieners
ROTTERDAM, 15 MAART. Het aantal tweeverdieners in Nederland blijft gestaag groeien. Inmiddels beschikt 72 procent van de gezinnen over een dubbel inkomen. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmorgen bekendmaakte.

Turkije in de greep van geweld
ANKARA, 15 MAART. Zaterdag kwamen bij een aanslag in Istanbul 13 mensen om het leven. Vanochtend deed zich een explosie voor bij de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Ankara. Daarbij raakte niemand gewond.

NRC Webpagina's
15 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)