U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Pentium III toch niet veilig
Met een minuscuul stukje software heeft het Canadese bedrijf Zero-Knowledge Systems een computerprogramma van chipfabrikant Intel weten te kraken. Met het programma van Intel zou het persoonlijke identificatienummer van de nieuwe Pentium III-chip kunnen worden uitgezet. Maar Zero-Knowledge Systems, een bekend Internetbeveiligingsbedrijf uit Montreal, heeft nu laten zien dat malafide websitebeheerders toch aan Internetgebruikers het identificatienummer van de Pentium III-chip kunnen ontfutselen.

Tegendraads Linux leert leven met een stropdas
Met de commercialisering van Linux moet het tegendraadse karakter van mensen die deze software ontwikkelen behouden blijven. ,,Wij zijn niet echt een dassenbedrijf."

Casper van Kempen: Gepokt en gemazeld uitgever
Op de schouders van Caspar van Kempen die in september Cor Brakel als bestuursvoorzitter van Wolters Kluwer opvolgt, rust een zware taak. De uitgever heeft de afgelopen jaren uitsluitend financiële topprestaties laten zien. Alleen de overname van het Amerikaanse CCH onderbrak de constante reeks van minimaal 15 procent groei per jaar, en zelfs dat viel mee. Een niet geringe opgave voor Van Kempen (54) om die ontwikkeling door te moeten zetten.

Mister Kletskous
Miss black of Bijlmer, mister striptease, prinses van de buurt: vergezochte verkiezingen zijn er tegenwoordig bij de vleet. En er komen steeds nieuwe, zeker ook door de digitale snelweg waar dagelijks verkiezingen plaatsvinden (babe van de dag, miss bikini).

Motorola tegen Intel
Het Amerikaanse Motorola is een rechtszaak begonnen tegen concurrent Intel. Het elektronicaconcern beschuldigt de Amerikaanse computerchip-fabrikant ervan werknemers van Motorola te hebben ingehuurd om zijn bedrijfsgeheimen te ontfutselen. Het concern eist dat het Intel verboden wordt 16 chip-deskundigen van Motorola die sinds september bij Intel in dienst zijn, te laten werken op afdelingen waar zij informatie over de chiptechnologie van Motorola kunnen bekendmaken.

NRC Webpagina's
13 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)