U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

F I L M   V O O R A F :

Terugblik op een oer-Hollandse film
In 1978 verandere mijn leven grondig. Ik kreeg de Jan Greshoffprijs voor mijn boek De som van misverstanden. Ik promoveerde op het doorkruipgedrag van driedoornige stekelbaarzen. Ik publiceerde een boekje over de driedoorn. En in september verscheen mijn roman Een vlucht regenwulpen.

T V   V O O R A F :


Eurovisie democratie
Het stokoude Eurovisiesongfestival vernieuwt. Er wordt van alles aan gedaan het grote publiek vast te houden. Vorig jaar al werd de televoting geïntroduceerd: de kijker bepaalt wie wint. Dit jaar is voor het eerst de taal vrij, zodat veel meer, zo niet uitsluitend, in het Engels zal worden gezongen.

T V   V O O R A F :


Een zwarte ikoon
Paul Robeson (1898-1976) leidde een fascinerend leven. Afgestudeerd in de rechten, sportheld, acteur, zanger, filmster, schrijver, internationaal politiek agitator: een opvallend cv voor een zwarte Amerikaan uit het begin van deze eeuw. Helaas concentreert de documentaire Paul Robeson - zwart, rood en dwars zich op zijn slachtofferschap; op de zwarte martelaar van politiek correct Amerika tegen het McCartheyisme.

NRC Webpagina's
13 EN 14 MAART 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)