U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

El Al had in '92 al alle papieren
DEN HAAG, 13 MAART. De Israelische luchtvaartmaatschappij El Al heeft vrijwel direct na de ramp in de Bijlmer in 1992 de beschikking gekregen over de volledige vrachtdocumentatie. Dit heeft de parlementaire enquêtecommissie gisteren na afloop van het laatste verhoor bekendgemaakt. Twee rechercheurs van de Economische Controle Dienst (ECD) hebben hierover gerapporteerd aan de commissie na een onderzoek bij een Israelisch expeditiebedrijf in New York. Commissievoorzitter Th. Meijer liet blijken weinig waarde te hechten aan de uitspraak donderdag van het hoofd van de Israelische burgerluchtvaart, A. Yarkoni, dat de verzamelstaat van de niet eerder gedocumenteerde 20.000 kilo vracht pas onlangs boven water is gekomen.

Pentium III toch niet veilig
ROTTERDAM, 13 MAART. Met een minuscuul stukje software heeft het Canadese bedrijf Zero-Knowledge Systems een computerprogramma van chipfabrikant Intel weten te kraken. Met het programma van Intel zou het persoonlijke identificatienummer van de nieuwe Pentium III-chip kunnen worden uitgezet. Maar Zero-Knowledge Systems, een bekend Internetbeveiligingsbedrijf uit Montreal, heeft nu laten zien dat malafide websitebeheerders toch aan Internetgebruikers het identificatienummer van de Pentium III-chip kunnen ontfutselen. De onlangs geïntroduceerde Pentium III-chip is sinds januari het onderwerp van een heftige controverse tussen Intel en Amerikaanse consumentenorganisaties. Via het identificatienummer kan het surfgedrag van Internetgebruikers stap voor stap worden vastgelegd. Pc-bezitters kunnen het chipnummer niet zelf uitschakelen. Na hevige protesten van consumentenorganisaties en Internetgebruikers tegen de privacyschending van de Pentium III-processor en een oproep tot een boycot heeft Intel een programma uitgebracht waarmee computerleveranciers die pc's met de nieuwe chip verkopen het persoonlijk identificatienummer kunnen uitzetten. Intel dacht met dit programma het privacyprobleem van de Pentium III-chip definitief opgelost te hebben. Maar de 'hack' van Zero-Knowledge Systems, dat gespecialiseerd is in privacysoftware, toont aan dat Intel zijn belofte dat gebruikers ook met de Pentium III-chip veilig kunnen surfen niet nakomt.

Weer wereldtitel Gianni Romme
HEERENVEEN, 13 MAART. Met een explosieve race heeft schaatser Gianni Romme gisteravond zijn wereldtitel op de vijf kilometer geprolongeerd. Op het eerste nummer van de WK afstanden bij de mannen zegevierde hij in een baanrecord van 6.29.39. 'Schaatsbelg' Bart Veldkamp veroverde de zilveren medaille, Bob de Jong won het brons. Bij de vrouwen droegen Tonny de Jong met zilver op de 3 kilometer en Marianne Timmer (brons op de 500 meter) bij aan de Nederlandse successen in Heerenveen.

Vier jaar geëist in zaak-Picornie
AMSTERDAM, 13 MAART. Tegen de 21-jarige Feyenoord-supporter Franky L. alias 'de man met de hamer' is gisteren voor het Amsterdamse hof vier jaar gevangenisstraf geëist wegens het medeplegen van doodslag op Ajax-fan Carlo Picornie.

'Premier nam deel aan genocide'
KIGALI, 13 MAART. De Rwandese premier Pierre-Célestin Rwigema, een van de Hutu-prominenten in het door Tutsi's gedomineerde bewind, wordt beschuldigd van deelname aan de genocide van 1994. Hij zou betrokken zijn geweest bij het uitdelen van wapens in Kigali tijdens de genocide.

Overleg in Parijs over Kosovo
PRISTINA, 13 MAART. In een laatste poging een uitweg te vinden uit de impasse over het vredesplan voor Kosovo komen de leden van de Contactgroep voor voormalig Joegoslavië morgen in Parijs bijeen voor overleg. Maandag worden de strijdende partijen uit Kosovo in Parijs verwacht om verder te praten over het plan.

Bèta's komen niet opdagen
ROTTERDAM, 13 MAART. De 120.000 gulden die de Katholieke Universiteit Nijmegen heeft gestoken in promotie van haar bètaopleidingen heeft de interesse gewekt van slechts zes scholieren.

NRC Webpagina's
13 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)