U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Alliantie van PC-makers IBM en Dell
ROTTERDAM, 5 MAART. De computerfabrikanten IBM en Dell gaan intensief samenwerken. IBM zal voor ongeveer 16 miljard dollar (32,5 miljard gulden) onderdelen en technologie leveren voor de computers van Dell, een van de snelst groeiende verkopers van PC's.

Formule I mateloos populair op Internet
ROTTERDAM, 5 MAART. De Formule I is goed voor een bonte verzameling websites. Een greep uit het ruime aanbod

Spelen met Bambi
,,Finally you've got one", verzucht de voice-over van het computerspelletje Deer Hunter. Na vele pogingen ben ik er dan toch eindelijk in geslaagd: ik heb een hert doodgeschoten. ,,You nailed him. That was a clean kill". Even later prijkt er een hertekop aan de muur van mijn tropheeënzaal.

Azië vraagt hulp in strijd milleniumbug
Achttien Aziatische landen hebben gisteren de Wereldbank, de Aziatische Ontwikkelingsbank en andere internationale instituten om financiële hulp gevraagd bij hun strijd tegen het millenniumprobleem. Op een conferentie in de Filippijnse hoofdstad legden ze de 'Manila-verklaring' af, met een actieprogramma van 16 punten. Tot dusver zijn de meeste inspanningen in de Aziatische regio om computerstoringen aan het begin van 2000 te voorkomen door het bedrijfsleven gedaan. Volgens de verklaring gaat het echter niet alleen om een technisch probleem, het betreft ook ,,de besturing van de maatschappij". (Reuters)

Animo NET 5 valt flink terug
HILVERSUM, 5 MAART. NET 5 trok in de loop van deze week steeds minder kijkers. Maandag haalde de nieuwe zender een marktaandeel van 6 procent, donderdag betrof het marktaandeel 3 procent en 140.000 kijkers. (ANP)

Veel tv-kijkers Monica Lewinsky
HILVERSUM, 5 MAART. Het interview met Monica Lewinsky, dat gisteravond door RTL 4 werd uitgezonden, is bekeken door 420.000 kijkers. RTL 4 haalde daarmee op dat moment een marktaandeel van maar liefst 20 procent. RTL 4 herhaalt het interview van Channel 4 met de minnares van de Amerikaanse president op zondag, om 21.00 uur. Het gesprek met Lewinsky werd in 25 landen voor het eerst getoond. Deze week verschijnt het boek dat Andrew Morton schreef over Lewinsky, getiteld Monica's Story.

Ster wil programma-onderbrekende spots
De publieke omroep moet programmaonderbrekende reclame kunnen aanbieden, als de commerciële tv-stations in een apart kabelpakket worden opgenomen. Dat zegt Ster-directeur Cees Vis deze week in Adformatie, een vakblad voor reclame en marketing. Volgens Vis is er geen principieel verschil meer tussen de financiering van de publieke en commerciële omroep, als consumenten via de kabelmaatschappij aan de exploitatie van commerciële stations meebetalen. (Redactie Economie)

UPC naar Slowakije
Kabelbedrijf UPC, sinds kort genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs, krijgt een belang van ruim 95 procent in kabelnet SKT in het Slowaakse Bratislava. UPC neemt dit belang over van Siemens voor een bedrag van ongeveer 82 miljoen gulden. SKT is de grootste beheerder van kabelnetwerken in Slowakije.

UPC verkoopt belangen aan Time Warner
Het sinds kort op de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde kabeltelevisiebedrijf UPC heeft zijn belangen in Hongaarse en Tsjechische tv-programmadiensten voor 37 miljoen gulden verkocht aan mediaconcern Time Warner. Time Warner had sinds juni vorig jaar een optie op de Oost-Europese belangen van UPC. (ANP)

Blatter in geweer tegen uitgeverij
AMSTERDAM, 5 MAART. Voor de rechtbank in Amsterdam dient maandag een kort geding dat FIFA- voorzitter Sepp Blatter tegen Uitgeverij Van Gennep bv heeft aangespannen. De Zwitserse voorman van de wereldvoetbalbond eist dat de uitgever het boek 'De voetbalmaffia - de corrupte spelletjes van de FIFA' uit de handel haalt. Het boek van de Britse onderzoeksjournalist David Yallop verscheen vorige week en beschrijft de dubieuze praktijken binnen de FIFA. (ANP)

Telecom Italia in verzet tegen Olivetti
De raad van bestuur van Telecom Italia sluit een juridische procedure tegen het vijandige overnamebod van computerconcern Olivetti niet uit. Dat heeft Telecom Italia gisteren in een verklaring meegedeeld. Olivetti maakte zijn bod van 52,6 miljard euro (bijna 116 miljard gulden) op 27 februari bekend. De procedure kan bij toezichthouder Consob van de beurs in Milaan worden aangespannen. Telecom Italia zei niets over de te verwachten fusie met Telecom Italia Mobile, die de kosten voor overname door Olivetti met 20 miljard euro zou opdrijven. De raad van bestuur beslist waarschijnlijk volgende week woensdag over die fusie. (AP)

Intel neemt Level One over
Het Amerikaanse Intel Corp, de grootste fabrikant van computerchips ter wereld, neemt de kleine concurrent Level One Communications in Califonië voor 2,2 miljard dollar in aandelen over. Daarmee versterkt Intel zijn positie op de markt voor Internet-technologie. De 800 werknemers van Level One in Sacramento behouden hun baan. Level One is gespecialiseerd in chips voor computernetwerken met hoge snelheid voor geluid-, data- en Internet- transmissies. Topman Robert Peppel van Level One wordt bij Intel vice- president van Netwerkcommunicatie en de divisie onderdelen. (AP)

AT&T neemt MetroNet in Canada over
Het Amerikaanse telecombedrijf AT&T neemt voor 2,3 miljard dollar (ruim 4,6 miljard gulden) het Canadese MetroNet over. MetroNet is dienstverlener in Canada voor zakelijk telefoonverkeer. Amerikaanse telecombedrijven die zich specialiseren in interlokale en internationale verbindingen zijn op overnamepad in Canada om hun vleugels uit te slaan. Woensdag sloot MCI WorldCom een overeenkomst met Bell Canada om zijn diensten uit te breiden naar Canadese klanten. (AP)


The Web 100' geeft een overzicht van sites die door Internetgebruikers het best worden gevonden. De site vermeldt onder meer SeniorCom, een site voor oudere surfers, als de meest populiare site die door de gebruikers wordt gewaardeerd met een 7,96. ZD Net, een website met veel computernieuws, staat op de tweede plaats. De top 100 wordt elk uur geactualiseerd en alle sites die in de lijst voorkomen worden geïntroduceerd met een korte bespreking. Bovendien kunnen surfers suggesties doen voor nieuwe sites.
(www.web100.com)

NRC Webpagina's
5 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)