U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Burenruzies
Zelden komt het voor dat ik alles weet wat ik wil. Bij Buren van Frans Bromet is dat meestal het geval. En dat komt door zijn zuigende vragen. Met de camera op de schouder confronteert hij de ene buur met de kritiek van de ander.


T V   V O O R A F :


Mensen zoals jij en ik
Wat nu eigenlijk de bedoeling is van RTL4's nieuwe reality soap Voorplecht is volkomen onduidelijk. Het is, zowel volgens de regisseur, als de omroep, als de deelnemende families, een portret van een doorsnee straat met doorsnee mensen die doen wat ieder ander doorsnee Nederlands gezin tijdens het weekeinde doet: ontbijten, tuinieren, sporten, naar een museum, gezellig een biertje drinken.


F I L M   V O O R A F :


Il postino
Amerikanen zijn er gek op: Italo-kitsch. Rare Britten in Toscaanse villa's tijdens het Interbellum, landgenoten in open sportwagens langs de Amalfi-kust; als het om film gaat, leent Italië zich goed voor de export. Sinds kort is het genre verrijkt met een curieuze variant:Kan regel niet uitvullen vader-en-zoon-in-concentratieKan regel niet uitvullen kamp. Zelfs in die variant is Italië voornamelijk pittoresk.

NRC Webpagina's
17 FEBRUARI 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)