U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Een kosmische woordenkraam
Er is één universiteit op deze wereld, waar de professoren vooral een cursus lijken te hebben gelopen in schaapachtig lachen. Dat doen zij, met grote overgave, of ze nu in een groepje op het beeldscherm verschijnen, of individueel, steevast gekleed in linnen pakken van lichte kleur, en met glimmende das.

Prepaid bellen goedkoper
KPN Telecom gaat de slag aan met de nieuwe concurrenten in de mobiele telefonie. Het bedrijf maakte vanmorgen bekend de prijzen van bellen zonder abonnement (de zogeheten prepaid- pakketten) te verlagen. Volgens KPN gaat het om een prijsverlaging van gemiddeld 35 procent en betaalt de consument in weekeinden en buiten kantooruren nog maar een kwartje per minuut. KPN heeft sinds de introductie van zijn prepaidabonnementen begin 1998 660.000 kaarten verkocht en claimt nu in totaal 2,2 miljoen mobiele klanten.

Goede resultaten Applied Materials
De nettowinst van Applied Materials, de grootste producent van chip-apparatuur, is in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar met 78 procent gedaald tot 52,9 miljoen dollar (104,2 miljoen gulden). Toch was het resultaat beter dan analisten verwachtten. Het bedrijf is optimistisch over de ontwikkelingen in zijn sector. De omzet nam af met 43 procent tot 742 miljoen dollar. (Lucas Ligtenberg, New York)

ZYX neemt Arcade Duitsland over
Het Duitse ZYX Music neemt de activiteiten van Arcade Music Company Duitsland over. Het muziekbedrijf gaat per 1 maart de producten van de verliesgevende dochter van het uitgeversconcern Wegener Arcade onder licentie op de Duitse markt brengen. Wegener Arcade zegde begin februari de 33 werknemers van het Duitse muziekbedrijf ontslag aan. De muziekdivisie onderging vorig jaar een metamorfose en zal in gehalveerde vorm verder gaan. Zo stootte Wegener Arcade The Music Store, de cd-distributiecentra en de verliesgevende activiteiten in Frankrijk al af. Het vertrek uit Duitsland en de integratie van de Nederlandse platenmaatschappij moeten de reorganisatie bij deze poot voltooien. Arcade Music Group is nu nog in de Benelux, Spanje en Scandinavië aanwezig met eigen vestigingen. (ANP)


'Praat mee over ons toekomstige Brabant.' Op deze site kan men tot de verkiezingen op 3 maart discussiëren met o.a. provinciale politici over de toekomst van Brabant aan de hand van onderwerpen als 'het platteland als campingbedje' en 'schaarste aan bedrijfsterreinen maakt creatief'. Meediscussiëren is eenvoudig door een afstandbediening en een duidelijke handleiding die op de site staan.
(www.brabant2050.nl)

NRC Webpagina's
17 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)