U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Inval bij banken in Europa wegens prijsafspraken
BRUSSEL, 17 FEBR. Inspecteurs van de Europese Commissie zijn gisteren onaangekondigd banken in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje binnengevallen. Ze zijn op zoek naar bewijzen dat de banken in de elf landen die sinds 1 januari de euro hebben ingevoerd prijsafspraken hebben gemaakt. Volgens Europees commissaris Van Miert (mededinging) zijn er voldoende aanwijzingen om te veronderstellen dat de banken binnen nationale verenigingen en binnen de Europese federatie van banken hebben overlegd over de kosten die zij in rekening brengen voor het wisselen van munten binnen het eurogebied.

'Lading Boeing bekend op Schiphol'
DEN HAAG, 17 FEBR. Direct na de crash van het El Al-vrachtvliegtuig op 4 oktober 1992 in de Bijlmermeer beschikten de verantwoordelijke autoriteiten op Schiphol over de belangrijkste gegevens betreffende de lading in het toestel. Kort daarna werd door een El Al-medewerker in een telefoongesprek met de verkeersleiding alarmerende, maar onjuiste informatie verstrekt omtrent de lading.

Assemblee Ulster keurt nieuw bestuur goed
BELFAST, 17 FEBR. De Noord-Ierse assemblee heeft gisteren een blauwdruk goedgekeurd voor een nieuw bestuur met uitgebreide eigen zeggenschap over de provincie.

Roemeense politie stopt mijnwerkers
BOEKAREST, 17 FEBR. De Roemeense oproerpolitie is er vannacht in geslaagd de vijfduizend mijnwerkers die vanuit de Jiu-vallei optrokken naar Boekarest, tot staan te brengen. Hun leider, Miron Cozma, werd kort daarop gearresteerd.

Milosevic fel tegen vredesmacht in Kosovo
BELGRADO, 17 FEBR. President Slobodan Milosevic van Joegoslavië blijft zich verzetten tegen de legering van een NAVO-vredesmacht in Kosovo. Kosovo-bemiddelaar Christopher Hill slaagde er gisteren tijdens een direct gesprek niet in Milosevic' mening te wijzigen.

Oud-minister van Financiën H.J. Hofstra overleden
WASSENAAR, 17 FEBR. Oud-minister H.J. Hofstra van Financiën is gisteren op 94-jarige leeftijd in zijn woonplaats Wassenaar overleden. Hofstra (PvdA) was bewindsman in het derde kabinet-Drees (1956-1959).

Verlies voor tennissers
ROTTERDAM, 17 FEBR. Peter Wessels is er vanmiddag niet in geslaagd de tweede ronde van het tennistoernooi in Rotterdam te bereiken. Hij verloor van de Slowaak Hrbaty met 3-6, 7-6 en 6-7. Titelhouder Jan Siemerink verloor gisteren van de Fransman Santoro.

NRC Webpagina's
17 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)