U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Sothebys.com verwacht nieuwe kopers
Veilinghuis Sotheby's begint deze zomer met veilingen op Internet. ,,Op Internet hoef je geen drempelvrees te hebben."

Voor wie geen secretaresse heeft
De vertrouwde papieren agenda heeft concurrentie. Tegenwoordig is het ook mogelijk om interactief afspraken te maken op online agenda's die te vinden zijn op het Internet.

Alleen gedachten
Ze zitten er alweer maanden, elk weekeinde gaan de loodgieterstassen vol stukken mee naar huis, er wordt veel vergaderd, er wordt druk gelobbyd (Van der Stoel, houdt uw hart vast) maar wat nu precies het beleid van het tweede kabinet-Kok behelst op de afzonderlijke onderdelen, is nog steeds niet helemaal duidelijk.

Stroomverbruik
Veel kantoor-apparaten gebruiken veel meer stroom dan nodig is. Volgens TNO in Delft kunnen personal computers, monitoren, printers en kopieerapparaten een stuk zuiniger. Op basis van de huidige technologische ontwikkelingen kunnen monitoren bijvoorbeeld toe met veertien maal zo weinig stroom. (ANP)

Chinese controle Internet
In een nieuwe poging om het gebruik van Internet te beheersen heeft China 'illegale' providers gewaarschuwd dat ze worden verboden als ze samen met buitenlandse partners lage telefoon- en toegangstarieven blijven aanbieden. ,,Internet-telefonie moet onder strict toezicht van de regering blijven", zei Zhang Chunjiang, directeur-generaal van het ministerie voor Informatie- industrie, gisteren. Hij beschuldigde de ondernemers ervan de staat te beroven van ,,verscheidene miljarden yuans" (honderden miljoenen guldens) aan inkomsten.

Resultaten QWest beter dan verwacht
QWest, de Amerikaanse partner van KPN Telecom, heeft vorig jaar een verlies geleden van netto 844 miljoen dollar (1,64 miljard gulden). In 1997 boekte het bedrijf nog een nettowinst van 14,5 miljoen dollar. Het resultaat exclusief fusiekosten, schuldaflossing, afschrijvingen, rentelasten en belasting liet een forse stijging zien van 43,7 miljoen dollar tot 294,5 miljoen dollar. Deze winst overtrof de verwachtingen van analisten. QWest ging vorig jaar een fusie met LCI International aan ter waarde van 4,4 miljard dollar en kocht de Europese internetprovider EUnet voor 317 miljoen dollar. Dat droeg ertoe bij dat de omzet ten opzichte van 1997 meer dan verdrievoudigde van 697 miljoen dollar naar 2,24 miljard dollar. (KRF, ANP)

Microsoft wint zaak in Singapore
Microsoft heeft een rechtszaak gewonnen tegen het bedrijf Silicon Point in Singapore dat illegaal kopieën van software op zijn geleverde harddisks had gezet. Het bedrag voor schadevergoeding is niet bekendgemaakt.(AP)

Zendmasten
Verkeer en Waterstaat heeft de aanbieders van mobiele telefonie de belofte ontlokt zoveel mogelijk gezamenlijk gebruik te maken van zendmasten. Dit om de wildgroei van de antennes tegen te gaan. In Nederland staan nu ruim 3000 masten.

Siemens Nederland in halfgeleiderchips
Siemens Nederland gaat een ontwikkelingscentrum voor halgeleiderchips in Nederland openen, en op dit terrein gaan samenwerken met de divisie Halfgeleiders van het Duitse moederbedrijf Siemens AG. In samenwerking met klanten en de Technische Universiteiten zullen ontwikkelingsprojecten worden uitgevoerd.


Behalve een telefoon- en faxgids (www.faxgids.nl) biedt het Internet ook een gids waarin alle Nederlandse postcodes zijn opgenomen (www.ptt- post.nl/postcode). Deze gids is actueler dan de papieren versie omdat hij maandelijks wordt bijgewerkt. Na intikken van de postcode op de site Lokatienet (www.lokatienet.nl) komt een kaartje in beeld en kan de precieze ligging van een straat worden gevonden. Lokatienet is ook te doorzoeken op straatnaam.

NRC Webpagina's
4 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)