U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onderzoek naar strafbare feiten na ramp
AMSTERDAM, 4 FEBR. Het openbaar ministerie zal onderzoek doen naar strafbare feiten die mogelijk zijn gepleegd bij de Bijlmerramp. Ministers die betrokken zijn bij de ramp hebben intussen geschokt gereageerd op de onthulling, gisteren, dat essentiële informatie over de lading van het neergestorte toestel jarenlang is achtergehouden.

EU-Commissie: Italië moet begroting herzien
BRUSSEL, 4 FEBR. De Europese Commissie vindt dat Italië de begrotingsplanning voor de komende twee jaar moet herzien om te kunnen voldoen aan de eisen van de Economische en Monetaire Unie (EMU). Volgens Europees commissaris De Silguy (Monetaire Zaken) is Italië bij de opstelling van het huidige plan te optimistisch geweest over de economische groei. De aanbeveling van de Commissie wordt maandag behandeld door de ministers van Financiën van de Europese Unie, die het door Italië ingediende stabiliteitsplan bespreken.

Twee sportbonden houden eigen dopingreglement
LAUSANNE, 4 FEBR. De beroepswielrenners en beroepsvoetballers behouden hun eigen dopingreglementen. In tegenstelling tot andere sportbonden kunnen de internationale wielrenunie UCI en de wereldvoetbalfederatie FIFA naar eigen eer en geweten sportmensen die de dopingregels overtreden, straffen. De andere bonden houden na het werelddopingcongres in Lausanne dat vanmorgen eindigde, vast aan een minimumschorsing van twee jaar bij het eerste vergrijp.

Steden uit de ruimte 'bijlichten'
ROTTERDAM, 4 FEBR. Vanaf vannacht zal een grote Russische ruimtespiegel - althans, als alles volgens plan verloopt (een eerste poging mislukte vanmiddag) - onder andere Bonn, Kiev en Moskou kunnen bijlichten. Deze spiegel, Znamja geheten, zou net zoveel licht produceren als tien volle manen. De spiegel heeft een doorsnee van 27 meter en bestaat uit flinterdun kunststof waarop aluminium is gedampt. De spiegel - Znamja betekent vaandel - is meegelift met een vrachtraket die sinds oktober aan het bemande Mir-ruimtestation zat gekoppeld.

Salman Rushdie mag India weer bezoeken
NEW DELHI, 4 FEBR. De Britse schrijver Salman Rushdie heeft een visum gekregen om zijn geboorteland India te bezoeken. Dat heeft India vanochtend bevestigd. Rushdie was persona non grata in India sinds de publicatie van zijn uiterst controversiële boek De Duivelsverzen in 1989. Het boek leidde destijds tot woede-uitbarstingen en gewelddadige protesten onder de 120 miljoen moslims in India.

Primakov pakt corruptie aan
MOSKOU, 4 FEBR. De politieke stabiliteit, die sinds het aantreden van Jevgeni Primakov als premier in Rusland bestaat, wankelt nu de oud-spionagechef op spectaculaire wijze zijn tegenstanders probeert uit te schakelen. Voor de derde achtereenvolgende dag worden er in Moskou corruptieschandalen onthuld en aangepakt.

Noord-Korea geeft toe aan VS
TOKIO, 4 FEBR. In ruil voor Amerikaanse voedselhulp stemt Noord-Korea in met inspectie van een ondergrondse installatie, waar mogelijk nucleaire activiteiten worden ontplooid. Dat meldt een Japanse krant.

Kamer tevreden met politie-CAO
DEN HAAG, 4 FEBR. De 'misinterpretaties' die tot het conflict over de politie-CAO hebben geleid, hebben geen verdere politieke consequenties. Minister Peper kon in de Kamer volstaan met tekst en uitleg over de CAO.

Dolf van der Linden overleden
HILVERSUM, 4 FEBR. Dolf van der Linden, de oprichter en eerste dirigent van het Metropole Orkest, het amusementsorkest van de Nederlandse omroep, is zaterdag op 83-jarige leeftijd overleden.

Brits rentetarief verlaagd
LONDEN, 4 FEBR. De Britse Centrale Bank heeft vanmiddag de kortetermijnrente verlaagd met een half procentpunt tot 5,5 procent.

NRC Webpagina's
4 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)