U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Camera niet altijd verbieden
Terecht stelt jurist De Jong dat in ziekenhuizen slechts gefilmd mag worden wanneer het belang van patiënten niet geschaad wordt en zij (of hun vertegenwoordigers) hiervoor toestemming geven (NRC Handelsblad, 5 januari). In alle andere gevallen moeten patiënten tegen zichzelf, maar vooral tegen programmamakers beschermd worden door de hulpverleners.

Rustpunt in de rat race
Dit is Oibibio Radio met 24 uur non-stop muziek", zegt een mannenstem na een lange periode van rustige, introverte muziek. Het kabelstation is tamelijk snel te herkennen aan de continue stroom van wat stroperige klanken van synthesizers, afgewisseld met springerige wereldmuziek en songs met betekenisvolle teksten.

R. Ammerlaan nieuwe directeur De Bezige Bij
AMSTERDAM, 18 JAN. Robbert Ammerlaan (54) volgt Albert Voster op als directeur van uitgeverij De Bezige Bij. Ammerlaan is nu directeur van uitgeverij Ambo/Anthos. De datum van indiensttreding moet nog worden afgesproken. Robbert Ammerlaan is meer dan twintig jaar actief als uitgever. Volgens de Weekbladpers Groep, het moederbedrijf van De Bezige Bij, kan hij bogen op een ruime, ook internationale, ervaring. Voordien werkte hij als journalist, onder andere als politiek redacteur bij het weekblad HP. De Bezige Bij wordt binnenkort uitgebreid met het door Weekbladpers ingelijfde fonds van de kleine boekenuitgever Thomas Rap, dat overigens zijn eigen naam behoudt. (ANP)


Deze week een blik op krantenwebsites in en buiten Nederland. De meeste Nederlandse landelijke kranten hebben een website: naast het eigen www.nrc.nl is er www.volkskrant.nl, www.parool.nl, www.telegraaf.nl en sinds kort www.trouw.nl. Het AD heeft alleen een site voor het Caraïbisch gebied op ad-caribbean.com/ad/. Een lijst met regionale krantensites is te vinden op www.dds.nl/~kidon/media-link/l-nederlands.shtml.

NRC Webpagina's
18 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)