U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tweederde van leraren in het zuiden staakt
ROTTERDAM, 18 JAN. Naar schatting 12.000 leerkrachten hebben vandaag gestaakt in het zuiden van het land, tweederde van alle leraren in de regio. Limburg en Noord-Brabant zijn de eerste van de vijf regio's waar leraren deze week estafettestakingen houden na het vastlopen van CAO-onderhandelingen.

Maagbloeding velt Jeltsin, toestand stabiel
MOSKOU, 18 JAN. Voor de vijfde keer in twee jaar ligt president Boris Jeltsin uitgeschakeld in het ziekenhuis, ditmaal met een bloedende maagzweer. Zijn toestand is stabiel, en er is geen noodzaak het bevel over Ruslands kernwapenarsenaal over te dragen, aldus zijn woordvoerder.

Kofi Annan wil vredesactie VN in Angola staken
JOHANNESBURG, 18 JAN. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, heeft vandaag de Veiligheidsraad voorgesteld de vredesoperatie van de VN in Angola te beëindigen. Volgens Annan is er voor de VN geen rol meer weggelegd nu de burgeroorlog weer in alle hevigheid woedt.

Nederlanders in Jemen ontvoerd
SANAA, 18 JAN. Een Nederlands echtpaar met twee kinderen en een Brits echtpaar zijn gisteren in Jemen ontvoerd. Een functionaris van de Nederlandse ambassade in Sana'a heeft gezegd dat er contact met de ontvoerders is.

Baby's sterven door fout medicijn
BRUSSEL, 18 JAN. In een ziekenhuis in Leuven zijn vorige week twee te vroeg geboren baby's overleden nadat zij een verkeerd medicijn hadden gekregen. De kinderen kregen in plaats van een suikeroplossing het voor pasgeborenen zeer giftige kaliumchloride.

Akkoord over CAO bij politie
ROTTERDAM, 18 JAN. Na achttien uur onderhandelen hebben de landelijke politiebonden en het ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag een akkoord gesloten over een tweejarige CAO.

PKK-leider uit Italië vertrokken
ROME, 18 JAN. De Koerdische leider Öcalan heeft zaterdag Italië verlaten. Italië wilde Öcalan niet uitleveren aan Turkije, dat de PKK-leider verantwoordelijk houdt voor tienduizenden doden.

NRC Webpagina's
18 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)