U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Over een opvangcentrum in Brummen waar pijnbestrijding bij stervende uitbehandelde patiënten plaatsvindt en een gesprek daarover met minister Borst. Verder Max van der Stoel over Desert Fox. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. O.a. over de vraag of prins Willem Alexander wel lid moet worden van het IOC, nu leden beschuldigd worden van corruptie en een overlevende van het in 1957 bij Nieuw Guinea neergestorte vliegtuig vertelt over de raadsels rondom het ongeluk. Ned.1, 20.30-20.57u.

Nova. Aandacht voor de dood van architect Aldo van Eyck en een vooruitblik met de nabestaanden van de doodgeschoten meisjes in Gorinchem op de stille mars van morgen. Ned.3, 22.31-23.01u.

DOCUMENTAIRES

De Affaire. Documentaire over De vier van Breda en de emoties destijds over het al of niet vrijlaten van de drie overgebleven Duitse oorlogsmisdadigers Aus der Fünten, Fischer en Kotlla. Begin jaren zestig was de vierde, Lages, al vrijgelaten omdat deze op korte termijn zou sterven. Hij bleef nog jaren leven. Ned.3, 21.15-22.00u. ARD-exclusiv. Over bedrijven die special effects verzorgen voor films. Duitsl.1, 21.40-22.10u.

DRAMA

Spangen. Eerste aflevering van een Nederlandse politieserie met Monique van de Ven en Linda de Mol. Ned.2, 20.31u.

MUZIEK

The seven ages of music. Over Zuid-Afrikaanse muziek, van de vroege drumritmes in de wildernis tot en met de jazz in de zwarte kroegen. BBC2, 2.35-3.40u.

FILM

Wedlock (Lewis Teague, 1991, VS). Ongecompliceerde actiefilm. Met Rutger Hauer als futuristische gevangene die in de buurt van een hem onbekende lotgenoot moet blijven, anders ontploft zijn halsband. Met Mimi Rogers. SBS6, 20.30-22.15u., met reclame.

Blue Ice (Russel Mulcahy, 1992, Engeland). Hoofdrol van Michael Caine is belangrijkste troef van solide maar ouderwets bedaarde spionagethriller van de Australische regisseur van Ricochet. Voormalige geheim agent gaat in Londen op zoek naar oud vriendje van Sean Young en stuit op corruptie op regeringssniveau. Veronica, 21.05-23.00u., met reclame.

It Could Happen to You (Andrew Bergman, 1994, VS). Tweede regel van Sinatra's tophit Young at Heart leverde titel aan eenduidig sprookje in de traditie van Frank Capra. Niet-corrupte New- Yorkse agent Nicholas Cage geeft aan serveerster Bridget Fonda bij wijze van fooi de helft van een loterijlot dat 4 miljoen waard bljkt te zijn. Dit tot ergernis van zijn op geld beluste echtgenote Rosie Perez. Belg.1, 21.45-23.25u.

East of Eden (Elia Kazan, 1955, VS). James Dean speelde de eerste van de drie hoofdrollen die zijn oeuvre zou gaan omvatten in deze emotioneel aangezette verfilming van de op Kaïn en Abel geïnspireerde roman van John Steinbeck. Op het Californische platteland van 1917 hongert Dean naar de liefde van vader Raymond Massey, wiens voorkeur naar andere zoon uitgaat. Belg. 2, 22.55-0.50u.

Easy Rider (Dennis Hopper, 1969, VS). Zie Film-vooraf. SBS6, 22.55-0. 35u.

Death and the Maiden (Roman Polanski, 1994, VS/Frankrijk/UK). Polanski's verfilming van het politiek-psychologische toneelstuk van de Chileen Ariel Dorfman (bij ons gespeeld door het Ro-theater) werd op het Filmfestival Rotterdam van 1995 zuinigjes ontvangen als een onwaarachtige thriller over een vrouw (Sigourney Weaver) die in een Zuid-Amerikaans land een man (Ben Kingsley) gijzelt in wie zij de arts meent te herkennen die haar vijftien jaar eerder martelde en verkrachtte. Ned.3, 23.15-0.58u.

Blind Side (Geoff Murphy, 1992, VS). Thriller. Mysterieuze psychopaat Rutger Hauer terroriseert het echtpaar Rebecca DeMornay en Ron Silver. BBC1, 23.25-0. 55u.

Prom Night (Paul Lynch, 1980, VS). Jamie Lee Curtis is voornaamste doelwit van gemaskerde wreker in een aan Halloween en Carrie schatplichtige griezelthriller. Kreeg drie vervolgen. RTL4, 0.00-1.40u., met reclame.

A Perfect Couple (Robert Altman, 1979, VS). Altman jongleert ironisch met conventies van de romantische komedie in film over romance tussen telg van een rijke Griekse familie (Paul Dooley) en een popzangeres (Marta Heflin), die door een computer bij elkaar werden gebracht en beiden kampen met de dictatuur van hun milieu. Duitsl.2, 1.00-2.45u., nagesynchroniseerd.

Things to Do in Denver When You're Dead (Gary Fleder, 1995, VS). Absurdistische misdaadfilm vertoont de nodige Tarantino- invloeden: ironische dialogen van sukkelende criminelen en ultrageweld. Altruïstische boef Andy Garcia zal in opdracht van gangsterbaas Christopher Walken zo pijnlijk mogelijk worden afgeslacht. Voor het zover is probeert hij het leven van zijn evenzeer bedreigde maten te redden. Duitsl.1, 1.20-3.10u., nagesynchr.

The Lords of Discipline (Franc Roddam, 1983, VS). Psychologisch drama op kadettenopleiding in Zuid-Carolina, merkwaardigerwijs opgenomen in Engeland. Jonge zwarte militair wordt geterroriseerd door racistische ouderejaars en in bescherming genomen door liberale held. BBC1, 1.55-3.35u.

Lifeboat (Alfred Hitchcock, 1944, VS). Curieus, propagandistisch drama van Hitchcock speelt zich volledig af op een reddingsboot tijdens de Tweede Wereldoorlog. Overlevenden van een getorpedeerd passagiersschip nemen de verantwoordelijke Duitse commandant aan boord. Moralistisch scenario over 'een microkosmos van de oorlog', naar een oorspronkelijk verhaal van John Steinbeck. Duitsl.2, 2.45-4.20u., zwart-wit.

The Little Prince (Stanley Donen, 1974, UK). Muzikale verfilming van De Saint-Exupéry's allegorische klassieker over jochie dat het leven op aarde leert kennen, slaat consequent de verkeerde toon aan. Morgen, SBS6, 9.40-11.15u., met reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
15 JANUARI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)