U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Duizenden verwacht voor stille tocht in Gorinchem
GORINCHEM, 15 JAN. De politie in Gorinchem verwacht tien- tot twintigduizend deelnemers aan een stille demonstratieve tocht, morgenavond, tegen straatgeweld. De tocht is georganiseerd na een schietpartij afgelopen zondag, waarbij twee jonge vrouwen om het leven kwamen. Eén verdachte van de schietpartij heeft intussen bekend schoten te hebben gelost op de voordeur van het Gorkumse muziekcafé Bacchus, waarachter de slachtoffers zich bevonden.

Aldo van Eyck overleden
AMSTERDAM, 15 JAN. Aldo van Eyck, internationaal de meest gerenommeerde Nederlandse architect van na de oorlog, is op tachtigjarige leeftijd overleden. In de nacht van woensdag op donderdag stierf hij aan een hartstilstand.

Ajax meldt over Frank en Ronald de Boer akkoord
AMSTERDAM, 15 JAN. Frank en Ronald de Boer vertrekken met onmiddellijke ingang naar Barcelona, zo heeft Ajax bekendgemaakt. Ajax en Barcelona zouden overeenstemming hebben bereikt over de tussentijdse transfer, maar FC Barcelona wilde dat vanmiddag niet bevestigen. Met de overgang is volgens Ajax ruim 40 miljoen gulden gemoeid. Vanavond sluit in Spanje de transfermarkt.

Vakbonden tegen herkeuring WAO
DEN HAAG, 15 JAN. De vakcentrales FNV en CNV zien geen heil in plannen om het aantal mensen met een WAO-uitkering te verminderen door vaker te keuren. Dat zeiden FNV-voorzitter L. de Waal en CNV-voorzitter D. Terpstra vanmorgen op een vergadering van de Sociaal-Economische Raad.

Bankovervaller doodgeschoten
KERKRADE, 15 JAN. Bij een schotenwisseling tussen twee vluchtende bankovervallers en de politie van Kerkrade is gisteren een overvaller om het leven gekomen. De overvallers, voorzien van automatische geweren, eisten geld van personeel van een grenswisselkantoor in een supermarkt in Kerkrade.

Kritiek op Praag om KPN-zaak
DEN HAAG, 15 JAN. De staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat M. de Vries (VVD) heeft ernstige kritiek op de wijze waarop de Tsjechische regering omgaat met beschuldigingen dat het Nederlandse bedrijf KPN steekpenningen heeft betaald bij de aankoop van een deel van het Tsjechische SPT Telecom in 1995

Twee Spaanse banken fuseren
MADRID, 15 JAN. Banco Santander en Banco Central Hispano (BCH), de nummer een en nummer drie van de Spaanse banksector, hebben vanmorgen aangekondigd te willen fuseren. Het nieuws, dat even voor het openen van de beurs werd bekendgemaakt, werd in de Spaanse financiële wereld met verbazing ontvangen. De beursnoteringen van beide fondsen werd opgeschort.

Toch weer overleg over CAO politie
DEN HAAG, 15 JAN. De vier landelijke politiebonden en het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben de onderhandelingen voor een politie-CAO gistermiddag tegen de verwachting in toch voortgezet. Vanavond verwachten de bonden definitief te beslissen of volgende week actie wordt gevoerd.

Borst bepleit beperking van alcoholreclame
DEN HAAG, 15 JAN. Minister Borst beperkt de reclame voor alcohol drastisch als de drankproducenten daarmee niet terughoudender worden. De minister schrijft dit aan de Tweede Kamer. Borst vindt dat de code voor alcoholhoudende dranken niet goed meer wordt nageleefd. Dat de slogan 'Geniet, maar drink met mate' zo bekend is, komt alleen maar doordat er zoveel reclame voor alcohol wordt gemaakt.

Varkenswet werkt averechts
ROTTERDAM, 15 JAN. Varkenshouders zullen bij een stelsel van varkensrechten en inkrimping van het aantal dieren niet meer investeren in oplossingen voor het mestprobleem en een diervriendelijker bedrijfsvoering. De Wet herstructurering varkenshouderij werkt juist averechts op het door de overheid beoogde effect, aldus een rapport van Wageningse universiteit in opdracht van het ministerie van Landbouw.

NRC Webpagina's
15 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)