U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Leve de republiek
Deze week ben ik drie uur fel republikeins geweest. Niet omdat ik in de VPRO-documentaires over de affaire-Greet Hofmans veel nieuws over het koningshuis aan de weet kwam. Maar er werd nog eens in uitgebeeld dat Nederland in de jaren vijftig door de pers en door de regering onwetend werd gehouden over de invloed van een zieneres op koningin Juliana. Pas onder druk van publicaties in buitenlandse bladen werd de macht van Hofmans over paleis Soestdijk gebroken. Veel details zijn nog steeds geheim. Dat was jammer voor de documentairemakers. Die moesten een verzegeld archiefpakket in beeld brengen. Ondanks dat ben ik gefascineerd blijven kijken naar de archiefbeelden en de nagespeelde discussies in de krantenredactie indertijd. Een belangrijk document.


T V   V O O R A F :


Dans in verademend evenwicht
,,Dancing is beautiful. It'll make you live longer, be nicer, stand taller, smile brighter, and think more interesting thoughts.'' Dankzij deze uitspraak van Alexei Sayle behoeft de marathonuitzending Dance Night van de BBC eigenlijk geen verdere aanbeveling. Met een jazzversie van het traditionele kerstballet De Notenkraker achter de kiezen, wordt er op de maandag van 'bank holiday' nog een overdadig dessert geserveerd. Acht uur lang kan de kijker dans proeven.


F I L M   V O O R A F :


Family Values
Wie na de afgelopen dagen zijn buik vol heeft van alle kerstfilms die het familieleven wat al te rooskleurig voorstellen, zal vanavond bij de satire Addams Family Values een zucht van verlichting slaken. De familiewaarden die in dit vervolg op The Addams Family (1991) worden verkondigd, zijn van het morbide soort, een spiegelbeeld van het traditionele Amerikaanse gezinsleven.

NRC Webpagina's
28 DECEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)