U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bewaker steelt uit distributiecentrum computerapparatuur
De Amsterdamse politie heeft afgelopen maandag een 49-jarige bewaker uit Lelystad gearresteerd die wordt verdacht van het stelen van computers uit het Europees distributiecentrum van IBM in het westelijk havengebied van Amsterdam. Een woordvoerder van IBM zegt nog niet te weten hoe groot de schade is, maar die zou in de tonnen kunnen lopen.

Amsterdamse rechtbank: Publicatie over Anne Frank onrechtmatig
De publicatie van een boek waarin de authenticiteit van het dagboek van Anne Frank wordt betwist, is onrechtmatig geweest. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank bepaald in een zaak die was aangespannen door het Anne Frank Fonds.

'Decoder in huishoudens Amsterdam'
Over anderhalf jaar kan in tachtig procent van de Amsterdamse huishoudens een decoder bij de televisie staan. Adviseur B. Eenhoorn is er zeker van dat zoveel mensen een paar gulden extra willen betalen voor een goed en interessant zenderaanbod. ,,Uit ervaring en onderzoek weet ik dat", zegt Eenhoorn.

Film over lesbische relatie wekt woede in India
In India is grote ophef ontstaan over een film, waarin een lesbische relatie centraal staat. Volgens hindoe-fundamentalisten kan de film niet omdat India geen lesbiennes kent. Dus is de nationale filmcensor weer aan het werk gezet.

Deal van 5 miljard dollar: T&T koopt datadivisie van IBM
Het Amerikaanse telecommunicatiebedrijf AT&T koopt voor vijf miljard dollar (9,5 miljard gulden) de datacommunicatiedivisie Global Network van IBM. Dat is gisteren bekend gemaakt.

Radio zonder zorgen
Als hij in de krant ziet staan dat het plaatselijke kabelnet enkele radiostations dreigt te verwijderen, moet de bezitter van een schotel smakelijk lachen. Met name op de Astra-satellieten op 19,2 graden oost wemelt het van de radiostations in alle mogelijke talen en genres. Ook het in Amsterdam kennelijk omstreden Sky Radio is daar bij, analoog op 11.318 h, in stereo.


Als het hier acht uur is, hoe laat is het dan in Guadeloupe? Vijf uur eerder, geeft de Timezone Converter aan. Op de homepage wordt bij elke 'reload' een tijd gegeven van een willekeurige plaats, omgerekend tegen de standaard Greenwich Mean Time. Op de converter zelf kan je als 'thuisplaats' Amsterdam invullen. Onder 'help with time zones' zit verder een heel handige lijst met afkortingen van landen.
(www.timezoneconverter.com)

NRC Webpagina's
9 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)