U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Huilende mannen
Een lichte bries duwt een tweemaster zachtjes over een bijna glad wateroppervlak. In de kuip zitten zo'n vijftien mannen bij elkaar en ze kijken ernstig. ,,Ik heb vijf jongens en ik moet vaker zeggen dat ik van ze houd'', zegt er een. Hij rekent uit: als hij één keer per dag aan een zoon zegt dat hij van hem houdt, is dat te weinig. Want dan komt elke zoon maar één keer in de vijf dagen aan de beurt. Dus hij moet het nog vaker doen. ,,Wij zijn als vaders tekort gekomen, met alle schade van dien'', vervolgt hij. ,,Ik heb veel dingen nagelaten en dat wil ik veranderen. Veel zeggen 'ik hou van je, ik ben trots op je'. Veel mannen moeten over de drempel stappen.''


T V   V O O R A F :


Held der Kirgiezen
De Kirgiezen, tot voor kort een volk van herders en nomaden aan de voet van het Tien Shan-gebergte aan de grens met China, zijn een oud cultuurvolk en tegelijkertijd een volk dat tot het midden van de vorige eeuw geen geschreven taal had. Des te opmerkelijker dat 's wereld grootste epos duizend jaar heeft overleefd.


F I L M   V O O R A F :


The Molly Maguires
,,I've no place to stay, I'm looking for work, I've no money'': Het is the all American uitdrukking die Frank Harris gebruikt in de historische film Molly Maguires. Het verhaal speelt zich af in Pennsylviana in 1876. Regisseur Martin Ritt moet een epos over het harde Amerikaanse mijnwerkersleven voor ogen hebben gestaan, vol met onverwoestbaar Amerikaanse ingrediënten als de good boy die, ongewild en schuldeloos, verandert in een bad guy.

NRC Webpagina's
25 NOVEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)