U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ongelukken en orakels op elektronisch kunstfestival
In Rotterdam werd gisteren de biennale Dutch Electronic Art Festival (DEAF98) geopend. Op het internationale festival staat de kunst van het ongeval centraal. Ruim twee weken lang kunnen bezoekers op verschillende locaties nieuwe media-kunst bekijken en navigeren in virtuele werelden.

Lewinsky-tapes: 'Wat is dat geklik dat ik steeds hoor?'
De telefoongesprekken van Lewinksy met haar voormalige vriendin Linda Tripp, die Tripp heimelijk opnam, zijn gisteren in Washington openbaar geworden. De Stem van de Stagiaire is te horen op 37 cassettes van bij elkaar ruim twintig uur.

Microsoft verliest in zaak over gebruik software Sun
Microsoft mag het besturingsprogramma Windows 98 en de browser Internet Explorer voor surfen op Internet niet meer leveren in zijn huidige vorm. Het bedrijf moet de onderdelen die zijn gebaseerd op de Java-software van Sun binnen 90 dagen veranderen.

Canal+ doet niemand kwaad
Als je je in Nederland impopulair wilt maken, moet je een abonnee- televisiestation beginnen. Deze week wordt dat weer duidelijk in de VPRO-gids, waar een omslagverhaal is gewijd aan de zender Canal+, onder de snedige titel Canal-.

Joke Smitprijs voor feministisch maandblad Opzij
Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 18 NOV. Het feministisch maandblad Opzij krijgt de Joke Smitprijs 1998 voor zijn bijdrage aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland. De tweejaarlijkse regeringsprijs bestaat uit 15.000 gulden en een kunstwerk. De jury, onder voorzitterschap van Liesbeth Brandt Corstius, roemt ,,de constante stroom van informatie en opinies met het perspectief van vrouwen als vanzelfsprekende invalshoek''. De prijs, genoemd naar de in 1981 overleden feministe Joke Smit, wordt op 11 december uitgereikt.

China
PEKING, 18 NOV. De Chinese autoriteiten hebben vandaag een correspondent van het Duitse weekblad Der Spiegel verzocht het land te verlaten. De journalist, Jüergen Kremb, werd gisteren een arrestatiebevel overhandigd en beschuldigd van het bezit van staatsgeheimen.

Invallen deurwaarders bij softwarepiraten
Op drie plaatsen in Nederland hebben gerechtsdeurwaarders samen met vertegenwoordigers van de stichting Business Software Alliance (BSA) deze week invallen gedaan op zoek naar illegale software. Bij bureaus voor industrieel ontwerp en design, die ervan worden verdacht computerprogramma's te gebruiken zonder over de vereiste licenties te beschikken, is beslag gelegd op computerprogramma's en administratie. Dat heeft een woordvoerder van de BSA, een platform van producenten, gisteravond bekendgemaakt. BSA verwacht ook invallen te doen bij vormgevers, reclamebureaus, studio's en grafische servicebureaus, architecten en ingenieursbureaus. (Redactie Economie)


Twee Australiërs en een Nieuw-Zeelander trekken sinds 4 november vanaf de kustplaats Scott Base, in het zuiden van Antarctica, naar de Zuid-Pool en terug. Op deze site kunnen bezoekers hun 2804 kilometer lange tocht door het ijselijk onherbergzame poollandschap volgen in een dagboek, voorzien van foto's en kaarten. Zo legden ze zondag, 15 november 16 kilometer af bij redelijk weer.
(www.iridium-icetrek.org/about.htm)

NRC Webpagina's
18 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)