U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Voorstel voor private geldstroom HSL-zuid
UTRECHT, 18 NOV. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat verwacht alsnog 1,3 miljard gulden aan private financiering binnen te halen voor de hogesnelheidslijn-zuid. Daarvoor is een nieuw samenwerkingsmodel tussen overheid en bedrijfsleven ontwikkeld.

Amsterdam begint eigen fotocentrum
AMSTERDAM, 18 NOV. De gemeente Amsterdam zal een eigen fotografiecentrum oprichten. Het nieuwe door de gemeente zelf te financieren fotocentrum zal een expositieruimte van circa 1.500 vierkante meter omvatten en moet functioneren als ontmoetingsruimte voor fotografen. Naar een geschikte locatie wordt nog gezocht, maar het centrum moet medio volgend jaar opengaan. Het krijgt een voorlopig budget van 200.000 gulden per jaar. Voor investeringen is de komende jaren 980.000 gulden beschikbaar. Over twee weken worden details bekendgemaakt.

Kamer tegen missie Kosovo
DEN HAAG, 18 NOV. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft zich vanmiddag in een motie uitgesproken tegen Nederlandse deelname aan een internationale waarnemingsmissie in Kosovo. Regeringspartij VVD en oppositiepartijen CDA, SP en de drie kleine christelijke partijen menen dat de situatie daarvoor te onveilig is.

Knesset achter Wye Plantation
TEl AVIV, 18 NOV. De Knesset, het Israelische parlement, heeft gisteravond met 75 tegen 19 stemmen bij 9 onthoudingen het akkoord van Wye Plantation goedgekeurd. De oppositie behoedde Netanyahu voor een nederlaag.

VVD rehabiliteert Van Baalen
DEN HAAG, 18 NOV. De VVD heeft Hans van Baalen, voormalig leider van haar verkiezingscampagne, gerehabiliteerd. Er zijn geen bewijzen gevonden dat hij extreem-rechtse sympathieën zou hebben gekoesterd. Hij zal, als er een plaats vrijkomt, zitting in de Tweede Kamer kunnen nemen.

Straf Le Pen gehalveerd
PARIJS, 18 NOV. Een Franse rechter heeft in hoger beroep de veroordeling van Jean-Marie Le Pen, leider van het extreem-rechtse Front National, teruggebracht van twee jaar tot één jaar ontzegging van burgerrechten.

CP'86 verboden
AMSTERDAM, 18 NOV. De rechtbank in Amsterdam heeft vanmorgen de extreem- rechtse politieke partij CP'86 verboden en ontbonden verklaard.

NRC Webpagina's
18 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)