U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Een avondje sober bedelen op tv zonder effectbejag
,,Over een maand word je vader. Ervaar je het leed van de mensen in Midden-Amerika daardoor nu anders'', vraagt Linda de Mol aan Marco Borsato. Achter de schermen van het inzamelingsprogramma verslikt Gerrit Jan Wolffensperger zich. ,,Oei, oei, oei'', lacht hij schuldbewust om De Mols schaamteloze appèl op de traan-klieren.

Buzzer rukt op onder leerlingen van basisschool
Leraren op basisscholen nemen de zoemende 'buzzers' en 'maxxers' van hun leerlingen direct in beslag. Maar werkende ouders blijven zo met hun kind in contact. ,,Als ze om tien over vier niet opneemt, piep ik haar op.''

Geen verbod bloedig spel
Minister Korthals (Justitie) kan en wil het computerspel Carmageddon II niet verbieden. Hij noemt de handelwijze van importeur Homesoft van het spel ,,zorgvuldig''. Homesoft brengt het spel vandaag op de markt en heeft een leeftijdsaanduiding - zestien jaar en ouder - op de doos aangebracht.

Slimme gimmicks
Een curieuze eigenschap van elektronische encyclopedieën is dat er ieder jaar een nieuwe versie van moet uitkomen. Want in computerland is negen maanden hoogbejaard en na een jaar is een product voorgoed afgeschreven.

Telefonische bereikbaarheid slechter
De telefonische bereikbaarheid van Nederlandse bedrijven is opnieuw verminderd. Telefonisten zijn weliswaar beter te bereiken, maar het is moeilijker iemand via een doorkiesnummer aan de lijn te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van KPN Telecom Tact over de eerste tien maanden van 1998. Dat er het nodige misgaat bij het doorverbinden heeft vooral te maken met de toenemende nonchalance waarmee medewerkers omgaan met telefoontjes die voor collega's zijn bestemd. (ANP)

Anne Frankfonds verliest van Parool
AMSTERDAM, 13 NOV. Het Parool hoeft de publicatie in augustus van vijf tot dan toe onbekende dagboekpagina's van Anne Frank niet te rectificeren. Hoewel de krant inbreuk heeft gemaakt op de auteursrechten van het Anne Frank Fonds, weegt het recht op informatievoorziening zwaarder dan het belang van het fonds. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam gisteren bepaald. (ANP)


De nieuwe website van de Britse Common Wealth Graves Commission bevat de namen en rangen van 1,7 miljoen soldaten die in de Eerste en Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld. Ook de persoonsgegevens van de 60.000 Britse burgerslachtoffers die in de Tweede Wereldoorlog onder meer bij bombardementen omkwamen staat op de site. De site is bedoeld als hulpmiddel voor nabestaanden om na te gaan waar hun familieleden zijn omgekomen en zijn begraven. De Britse doden zijn op 115 locaties verspreid over de hele wereld begraven. (www.cwgc.org)

NRC Webpagina's
13 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)