U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

J. de Milliano geeft zetel op in Tweede Kamer
DEN HAAG, 13 NOV. J. de Milliano (43) geeft zijn Kamerzetel op. De oud-voorman van Artsen zonder Grenzen vindt het ,,ongeloofwaardig'' om na zijn vertrek, dinsdag uit de Tweede-Kamerfractie van het CDA, over te stappen naar een andere partij. Daarmee blijft de omvang van de CDA-fractie in de Tweede Kamer 29 zetels.

Leider verboden PKK is opgepakt
ROME, 13 NOV. Op het vliegveld van Rome is Abdullah Öcalan aangehouden, de leider van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK, zo hebben de Italiaanse autoriteiten vanmiddag bevestigd. Öcalan is gisteravond rond 10 uur gearresteerd. Hij is in voorlopige hechtenis genomen en zal waarschijnlijk worden uitgeleverd. Zowel de Turkse als de Duitse justitie heeft internationale arrestatieverzoeken doen uitgaan tegen Öcalan. In Duitsland wordt hij verdacht van twee moorden. Turkije beschuldigt hem van terrorisme en heeft Öcalan bovenaan de lijst van gezochte personen gezet. De Turkse politiechef, Necati Bilican, zei vanochtend tegenover een Turks televisiestation dat Turkije al het noodzakelijke zal doen om Öcalan uitgeleverd te krijgen.

Nederland geeft toe bij overleg over budget EU
BRUSSEL, 13 NOV. Nederland heeft concessies gedaan bij de eerste test van het kabinetsbeleid om geen groei van het budget van de Europese Unie toe te staan. Het aanvaardde gisteravond dat bij de begroting 1999-2002 voor onderzoek de nullijn wordt overschreden.

Actie 'Mitch' brengt ruim 16 miljoen gulden op
HILVERSUM, 13 NOV. Naar schatting 16,4 miljoen gulden heeft de nationale inzamelingsactie opgebracht voor de slachtoffers van de orkaan Mitch in Midden-Amerika. De minister van Ontwikkelingssamenwerking, Herfkens, heeft toegezegd het bedrag te verdubbelen.

VS ondertekenen broeikasverdrag
BUENOS AIRES, 13 NOV. De Verenigde Staten hebben gisteren het Kyoto-protocol getekend, dat de geïndustrialiseerde landen verplicht tot reducties in de uitstoot van COI,22 en vijf andere zogeheten broeikasgassen. Met de ondertekening willen de VS hun goede wil tonen in de onderhandelingen over maatregelen om het broeikasprobleem tegen te gaan.

Schiphol op zee verdeelt coalitie
DEN HAAG, 13 NOV. De regeringspartijen in de Tweede Kamer hebben verdeeld gereageerd op de plannen van de Nederlandse luchtvaartsector om de luchthaven Schiphol in het geheel te verplaatsen naar een eiland in de Noordzee.

Aegon: winst van krap 2 miljard
AMSTERDAM, 13 NOV. Verzekeringsmaatschappij Aegon heeft over de eerste 9 maanden een winst geboekt van 1,99 miljard gulden, tegen 1,50 miljard vorig jaar. Voor geheel '98 rekent Aegon op een winststijging van 25 procent.

Jeltsin ontbrak bij banket Japanner
MOSKOU, 13 NOV. De afwezigheid van de Russische president Jeltsin bij een banket voor de bezoekende premier van Japan heeft gisteren in Moskou weer tot speculaties over zijn gezondheidstoestand geleid. De president sprak eerder wel met premier Keizo Obuchi, maar kwam 's avonds niet opdagen.

Meevaller van anderhalf miljard
DEN HAAG, 13 NOV. Het gunstige economische tij bezorgt het kabinet dit jaar een miljard gulden aan extra belastinginkomsten. De uitgaven voor sociale uitkeringen zijn een half miljard lager.

17 mensen in Algerije vermoord
ALGIERS, 13 NOV. In een dorpje bij de Algerijnse hoofdstad Algiers zijn woensdagnacht 17 mensen vermoord. De aanslag volgt op een periode van relatieve rust in Algerije.

Volleybalploeg verslaat Tsjechië
SENDAI, 13 NOV. De Nederlandse volleyballers zijn vanmorgen zeer moeizaam van start gegaan bij het wereldkampioenschap in Japan. De olympisch kampioen versloeg Tsjechië in een duel van ruim twee uur met 3-1.

NRC Webpagina's
13 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)