U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Communisten in Rusland willen censuur voor tv
De communisten en nationalisten in Rusland roepen om de terugkeer van de censuur. Zij willen dat er een ,,openbare raad van toezicht'' komt die de inhoud van de tv-journaals gaat toetsen, en waarin de invloed van joden niet groter mag zijn dan hun getalsgewicht in de Russische samenleving.

ASML met Amerikanen in nieuwe technologie
ASM Lithography zal met onder meer chipfabrikant Intel en de Amerikaanse overheid een nieuwe technologie ontwikkelen om over vijf tot zes jaar krachtiger halfgeleiders te kunnen produceren. Dat heeft financieel bestuurder G. Verdonschot van ASML vanmorgen bevestigd.

Facilitair bedrijf van HMG in handen Sonotech
De Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Veronica) heeft met het Hilversumse bedrijf Sonotech overeenstemming bereikt over de uitbesteding van de facilitaire dienst. HMG zal het grootste deel van de technische werkzaamheden en apparatuur overdragen aan Sonotech. De overeenkomst geldt in principe voor drie jaar.

Taxatiefout
Het gebeurt weleens: nog voor een boek goed en wel verschenen, laat staan gelezen is hebben mensen, vaak zij die denken verstand van het onderwerp te hebben, er een mening over. Zo was het in 1975 bij de verschijning van Ombres Chinoises van Simon Leys en, recentelijk, bij de publicaties van ex-VVD fractievorzitter F. Bolkestein.

Cable & Wireless niet in zee met Telecom Italia
Het Britse telecommunicatieconcern Cable & Wireless (C&W) gaat niet meer in zee met Telecom Italia. Het concern heeft bekendgemaakt dat het op zoek is naar een nieuwe partner op het Europese continent. Na de overneming van de Internet-diensten van het Amerikaanse telecomconcern MCI, wil de Britse onderneming deze activiteiten via een Europees netwerk uitbreiden. In april smeedden C&W en Telecom Italia nog grote alliantieplannen. Dat het Britse concern, het op een na grootste telecombedrijf in Groot-Brittannië, nu de samenwerking heeft opgezegd, komt niet als een verrassing.

De samenwerking was vooral gebaseerd op een persoonlijke overeenkomst tussen de topmannen van beide concerns, Richard Brown en Gian Mario Rossignolo. De omstreden Italiaanse topman trad echter drie weken geleden plotseling af, slechts tien maanden na zijn aantreden. De gevolgen van het besluit van C&W voor Telecom Italia zijn onduidelijk. (KRF)

Kort geding om gids De Telegraaf
HILVERSUM, 12 NOV. De NOS en de omroepverenigingen spannen een kort geding aan tegen De Telegraaf. De krant voegt sinds vorige week een speciaal programmablad, TV Week, bij de vrijdag- (voor abonnees) en zaterdageditie (losse verkoop). Volgens de publieke omroepen is dat een inbreuk op hun rechten. De Telegraaf lanceerde het tv-magazine nadat de Nederlandse Mededingingsautoriteit in september de omroepen hun alleenrecht op de publicatie van programmagegevens had ontnomen. (ANP)


Een seriemoordenaar is op te sporen en te stoppen door zijn werkterrein af te bakenen, aldus APB Online, dochterbedrijf van de nieuws- en politiezender APB. Op een kaart van Amerika staan 20 gebieden waarin seriemoordenaars actief zijn. Door op de gevarenzones te klikken, komen bloederige details naar boven zoals de lotgevallen van de BTK (Bind, Torture and Kill) Strangler.
www.apbonline.com/safestreets/map/

NRC Webpagina's
12 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)