U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Shell schrapt 3.000 banen in Europa
ROTTERDAM, 12 NOV. Olie- en chemieconcern Koninklijke/Shell gaat in Europa 3.000 banen schrappen. In Nederland komen 200 arbeidsplaatsen te vervallen, circa 100 in de marketing en verkoop en 100 op de raffinaderij in Pernis. Gedwongen ontslagen zullen volgens Shell in Nederland niet vallen. Daar zal overtollig personeel herplaatst worden of via natuurlijk verloop afvloeien. De ingreep vormt een onderdeel van de reorganisatie van Shells Europese olie-organisatie die vorig jaar september al was aangekondigd. Toen voorspelde Shell al dat in Europa 15 procent van de banen zou verdwijnen. Bij Shells raffinage, verkoop en distributie van olie in Europa werken in 24 landen nu nog ongeveer 15.000 mensen. De nu aangekondigde ingreep betekent een verlies van 20 procent van het totale aantal functies in de Europese 'downstream'-sector.

Soldaten schieten op studenten bij parlement Jakarta
JAKARTA, 12 NOV. Ordetroepen in de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben vanmiddag het vuur geopend op studenten die het parlement hebben belegerd. Ten minste drie studenten zouden gewond zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

Kamer: promillage op 0,2
DEN HAAG, 12 NOV. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het wettelijk toegestane alcoholpromillage in het bloed van bestuurders in het verkeer omlaag gaat van 0,5 naar 0,2. Dat bleek gisteren bij het overleg in de Kamer met minister Netelenbos (Verkeer).

Verzekeraars akkoord over claims Holocaust
LONDEN, 12 NOV. Zes Europese verzekeringsmaatschappijen zullen 90 miljoen dollar, ongeveer 180 miljoen gulden, storten in een fonds voor slachtoffers van de Holocaust en hun nabestaanden. Ook gaan ze in hun archieven laten onderzoeken of er nog claims liggen die nooit zijn nagekomen.

Labour sluit pact met Liberalen
LONDEN, 12 NOV. De Britse premier en Labour-leider Tony Blair heeft gisteren een politiek pact gesloten met de leider van de Liberal Democrats, Paddy Ashdown. De partijen willen samenwerken ,,tegen een Conservatieve Partij, die vastbesloten lijkt steeds verder naar rechts op te schuiven''.

Huren stijgen maximaal 6,5 procent
DEN HAAG, 12 NOV. De huren mogen in '99 met maximaal 6,5 procent stijgen. De Tweede Kamer gaat er echter vanuit dat de daadwerkelijke huurstijging in de meeste gevallen veel lager zal zijn.

Rechtszaak over dood dakloze
AMSTERDAM, 12 NOV. De drie agenten van het Amsterdamse politiebureau Warmoesstraat tegen wie een gerechtelijk vooronderzoek loopt in verband met de dood van dakloze A. van Driel, komen voor de rechter.

Coalitie Israel keurt 'Wye' goed
TEL AVIV, 12 NOV. De Israelische regering heeft gisteravond met acht tegen vier stemmen bij vijf onthoudingen het akkoord van Wye Plantation met de Palestijnen onder bepaalde voorwaarden goedgekeurd.

Burgemeester Ankara in arrest
ANKARA, 12 NOV. Vandaag is de streng islamitische burgemeester van de hoofdstad Ankara, Melih Gökcek, aangehouden. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie.

Volleybaltitel voor vrouwen Cuba
OSAKA, 12 NOV. De Cubaanse volleybalsters hebben vandaag bij het WK in Japan met succes hun wereldtitel verdedigd. In de finale versloeg de Cubaanse ploeg China met 3-0. De Nederlandse vrouwen eindigden als zevende door een 3-1 zege op Japan.

NRC Webpagina's
12 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)