U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Meneer Mingelen
Hij zat er pipsjes bij in Den Haag Vandaag, Jacques de Milliano, na zijn vertrek uit de CDA-fractie. Als de man die na het terugslepen van zijn gestrande wagentje bij dezelfde tweedehands garage kwam voor een ander. Een nieuwe kans om zijn geld te verliezen. Rechtop, alert, met de handen beschermend voor zich op tafel samengevouwen luisterde hij naar het advies dat die ouwe rot, meneer Mingelen, hem wilde geven. Want die weet misschien niets van Bosnië of Rwanda maar Den Haag kent hij als zijn broekzak. De Milliano voelde even of zijn portemonnee nog in de zijne zat.


T V   V O O R A F :


De dolle jacht op filmtalent
'Het leven een feest', dat is een uitspraak met een innerlijke tegenstrijdigheid, zal de cynicus zeggen. Het is ook de overkoepelende titel die de KRO en de IKON hebben gegeven aan een serie van vier opmerkelijke documentaires van jonge filmmakers, waarvan morgen de tweede wordt uitgezonden.


F I L M   V O O R A F :


Priest
Erg moeilijk heeft de Engelse regisseuse Antonia Bird het zich niet gemaakt bij haar preek voor eigen parochie, Priest (1994). De film slaagde er nog wel in het predikaat spraakmakend te verdienen, omdat in Engeland, Frankrijk en de VS conservatieve katholieke groeperingen ertegen te hoop liepen. Men kan ze nauwelijks ongelijk geven, al bestaat de traditie dat dit soort actievoerders niet zelf gaat kijken waar het allemaal om draait.

NRC Webpagina's
11 NOVEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)