U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S ( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De Milliano verlaat het CDA om standpunt Bosniërs
DEN HAAG, 11 NOV. Het Tweede-Kamerlid Jacques de Milliano stapt zowel uit de CDA-fractie als uit het CDA. Dat heeft hij gisteravond bekendgemaakt. Het is nog onzeker of hij zich bij een andere Kamerfractie aansluit, dan wel zijn zetel opgeeft.

Kamer toch voor snelle start euro
dtmDEN HAAG/ROTTERDAM, 11 NOV. De Tweede Kamer houdt voorlopig vast aan een zo snel mogelijke introductie van de euro. Het Nationaal Forum pleitte maandag in een advies aan minister Zalm van Financiën voor een overgangsperiode van maximaal vier weken. Het parlement vindt dit te lang. De regeringspartij VVD heeft nog ,,steeds een voorkeur voor de big bang''. De voorgestelde vier weken lijken Tweede-Kamerlid W. van Beek van de VVD erg royaal. ,,Als het echt niet op één dag kan, dan moet de periode zo kort mogelijk zijn. Tussen 1 dag en 31 dagen zit een behoorlijk gat. Het rapport kan mij er niet van overtuigen dat die maand nodig is'', zegt Van Beek. Ook D66 zegt door het advies van het Nationaal Forum niet overtuigd te zijn van de voordelen van een lange overgang.

Nederland alleen bij eis nulgroei begroting EU
BRUSSEL, 11 NOV. Nederland staat alleen in de Europese Unie met zijn onwrikbare eis van een nulgroei van de Unie-begroting. Minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) zei afgelopen maandag nog dat Nederland zou worden gesteund door Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden en Oostenrijk.

Primakov tegen verbod CP
MOSKOU, 11 NOV. De Russische premier Primakov ziet geen enkele aanleiding om de communistische partij te verbieden wegens jodenhaat die invloedrijke partijleden verspreiden. De roep weerklonk nadat de communisten in de Doema hadden geweigerd fel antisemitische uitspraken van een van hun fractiegenoten te veroordelen.

Demonstraties in Zimbabwe: 1 dode
HARARE, 11 NOV. Tijdens een demonstratie in Zimbabwe is vanmiddag een betoger doodgeschoten door regeringstroepen en zijn anderen gewond geraakt. De vakbonden hadden opgeroepen te protesteren tegen de stijging van de benzineprijs met 67 procent. Een groot deel van Zimbabwe lag plat.

Turkse regering dreigt te vallen
ANKARA, 11 NOV. De val van de Turkse minderheidsregering lijkt ophanden nu steeds duidelijker wordt dat zowel premier Mesut Yilmaz als enkele ministers persoonlijk betrokken zijn bij omvangrijke corruptieschandalen.

Filmfonds kampt met problemen
ROTTERDAM, 11 NOV. Uit onvrede over ontbrekende financiële garanties van de gemeente Rotterdam is het bestuur van het Filmfonds Rotterdam afgetreden. Wethouder Simons is te laat met zijn plannen voor herziening van de audiovisuele sector in Rotterdam.

Volleybalsters tegen Japan
OSAKA, 11 NOV. De Nederlandse volleybalsters spelen morgen bij het wereldkampioenschap in de strijd om de zevende plaats tegen Japan. Nederland verloor vandaag met 3-0 van Italië, dat na die zege om de vijfde plaats mag spelen.

Adelmund: schrap deel examens
DEN HAAG, 11 NOV. Staatssecretaris Adelmund (Onderwijs) is van plan een aantal verplichte examenonderdelen voor het VWO en Havo te schrappen.

NRC Webpagina's
11 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
Koerswinststapelaar - Nu extra aftrek post
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)