U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

Netwerk. Reportage over de werkdruk van rechters die jaarlijks wegens tijdgebrek duizenden rechtszaken niet kunnen behandelen. Verder de rol die Monica Lewinsky speelt in de komende Amerikaanse congresverkiezingen. Ned.1, 20.25-20.58u.

Nova. Reportage over de groeiende angst in de Zuid-Limburgse dorpen Borgharen en Itteren over het stijgende water. Verder het boek Doelwit Rotterdam over de oliecrisis van 1973 waarin onthuld wordt dat ministers getraind werden in het openen van bombrieven. Ook aandacht voor het proces tegen de voormalige vice-premier van Maleisië Anwar Ibrahim die beschuldigd wordt van corruptie en homoseksualiteit. Ned.3, 22.33-23.05u.

INTERVIEWS

Het elfde uur. Gesprekken met o.a. de zakenman Wim den Hartog die afgelopen zomer een maand gevangen heeft gezeten in Saoedi Arabië en met de Amsterdamse commissaris van politie Ad Smit over geweld en criminaliteit. Ned.2, 22.10-23.00u.

Spreekuur. In dit informatief programma praten Internetjournalist Francisco van Jole en wetenschapsjournalist Herbert Blankesteijn over nieuwe ontwikkelingen in de webwereld. Morgen, Ned.2, 15.00-16.00u.

DOCUMENTAIRES

Time travellers: The glory of Macedonia. Hoewel de Grieken Macedonië beschouwden als het land der barbaren, was het rijk aan kunstschatten. Discovery, 18.30-19.00u.

Here and now. Een onderzoek naar het toenemende aantal tienermeisjes dat plastische chirurgie ondergaat. BBC1, 20.30-21.00u.

TheWebStory.com/yesterday. Slot van een serie over de toekomst van het World Wide Web. Vandaag over de verschillen tussen het Internet en het World Wide Web. BBC2, 20.30-21.00u.

Ultra science: Androids. Wetenschapsdocumentaire. Vandaag over pogingen om een robot te maken die qua lichaam en geest echt op een mens lijkt. Discovery, 20.30-21.00u.

Kwesties. Zo'n twintigtal Belgen zit in Marokko gevangen wegens drugssmokkel. Sommigen kwamen naar Marokko als vrachtwagen- of buschauffeur, anderen als toerist. Het merendeel van deze gevangenen beweert dat een onbekende zonder hun medeweten drugs in hun wagen heeft gestopt en dat zij zelf dus niet schuldig zijn. Maar volgens de Marokkaanse wet is de eigenaar van het vervoermiddel ook verantwoordelijk voor de inhoud. Belg.2, 21.20-22.05u.

Maurice De Wilde: Vergelding en repressie. Over aanslagen en repressie tijdens en na WO II in België. De bevrijding van België betekende niet alleen dolle vreugde om de herwonnen vrijheid, maar ook chaos en een uitbarsting van de opgekropte woede om de jarenlange ellende. De spontane volkswoede uitte zich in mishandelingen, aanhoudingen, brandstichtingen en vernielingen. Het echte verzet werd hierdoor wel in diskrediet gebracht. Belg.2, 22.35-0.05u.

Dokument. Slot van een vijfdelige serie over verstandelijk gehandicapte kinderen. Ned.1, 22.49-23.33u.

Panorama. Aandacht voor de zedenwetgeving in Engeland. Overleeft deze wetgeving de door seks bepaalde jaren negentig? BBC1, 23.00-23.40u.

The baby business. Serie over de verschillende kanten van de babyindustrie. Vanavond over de markt die is ontstaan rond bevruchting. BBC2, 0.20-1.00u.

MUZIEK

Beat route. Derde aflevering in een serie over muzikale reizen van 'reisleider' en pianist Jools Holland speelt zich af in Chicago en staat in het teken van de blues. Jools verkent onder andere per taxi de stad, brengt een bezoek aan het blueslabel Chess en ontmoet de jonge ragtime pianist Reginald Robinson. Ned.3, 21.29-22.00u.

KUNST

Nieuwe maandag. In dit culturele magazine gedragswetenschapper Desmond Morris over o.a. 'de strijd tussen de seksen', de 21-jarige Miss België Tanja Dexters, zanger Will Tura en muziek van de Nederlandse band Acda & De Munnik. Belg.1, 21.45-22.35u.

FILM

Desire and Hell at Sunset Motel (Alien Castle, 1992, VS). Sherilyn Fenn is belangrijkste troef als knockout echtgenote van speelgoedverkoper Whip Hubley in ironische 'comedy noir' van debuterende scenarist-regisseur Castle. Rommelig scenario voorziet in overspel, chantage en wat dies meer zij in een motel anno 1958. RTL5, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

Crocodile Dundee (Peter Faiman, 1986, Australië). Onverwachte internationale bioscoophit is een flauw-komische avonturenfilm met televisiekomiek Paul Hogan als laconiek ongeschoolde krokodillenstroper uit de Australische binnenlanden, die zich verbaast over de tegennatuurlijke jungle van New York. SBS6, 20.30-22.30u., met reclame.

Sea of Love (Harold Becker, 1989, VS). Zie Film-vooraf. RTL4, 21.00-23.05u., met reclame.

Theatre of Blood (Douglas Hickox, 1973, Engeland). Aanstekelijke satirische griezelfilm met veel grand guignol-effecten. Slechte Shakespeare-acteur Vincent Price vermoordt op dramatische wijze de critici, die hem bespotten. Feestelijke rolbezetting met onder meer Diane Rigg, Coral Browne, Jack Hawkins, Robert Morley, Dennis Price, Diane Dors, Eric Sykes. Duitsl.1, 0.55-2.35u., nagesynchroniseerd.

This Is a Hijack (Barry Pollack, 1974, VS). Low-budget-thriller waarin door gokschulden geplaagde Adam Roarke een privé-vliegtuig kaapt. BBC1, 2.05-3.35u.

The Reluctant Debutante (Vincente Minnelli, 1958, VS). Lichtvoetige komedie laat Rex Harrison en Kay Kendall excelleren als typisch Brits echtpaar dat probeert om hun typisch Amerikaanse dochter Sandra Dee te introduceren in Engeland. Morgen, Duitsl.1, 10.25-12.00u., nagesynchroniseerd.

aanbevolen

NRC Webpagina's
2 NOVEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)