U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ook Schröder pakt Bundesbank aan
BERLIJN, 2 NOV. De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder (SPD) heeft, in navolging van zijn minister van Financiën Oskar Lafontaine, de Bundesbank nu ook openlijk onder druk gezet om de geldpolitiek te veranderen. Schröder riep de bank op maatregelen te nemen om de economische groei te stimuleren, waarmee hij doelde op een renteverlaging.

Philips sluit een op de drie fabrieken
ROTTERDAM, 2 NOV. Philips wil ongeveer eenderde van zijn fabrieken sluiten. Het aantal productielocaties in binnen- en buitenland moet binnen vier jaar worden teruggebracht van 244 naar tussen de 160 en 170. Dit heeft Philips vanochtend bevestigd. Volgens een zegsman heeft het elektronicaconcern onlangs een onderzoek verricht naar het aantal vestigingen bij concurrenten. De reductie zou er in 2002 toe moeten leiden dat het aantal Philipsvestigingen in lijn met andere bedrijven in de elektronicabranche komt te liggen.

Rijkswaterstaat: waterpeil zal zich verder stabiliseren
ROTTERDAM, 2 NOV. Rijkswaterstaat verwacht dat het waterpeil in de bedreigde gebieden in Nederland zich de komende dagen verder zal stabiliseren.

Ook te weinig oud-rechters
DEN HAAG, 2 NOV. Er zijn niet of nauwelijks gepensioneerde rechters die aan de slag kunnen om de te groot geworden voorraad aan strafzaken te helpen wegwerken. Het voorstel dat minister Korthals (Justitie) gisteren deed om reeds uitgetreden rechters in te schakelen als rechter-plaatsvervanger, wordt binnen de rechterlijke macht als onhaalbaar afgewezen.

Oppositie in Macedonië wint
SKOPJE, 2 NOV. De rechtse oppositie heeft gisteren de parlementsverkiezingen in Macedonië gewonnen. Premier Branko Crvenkovski, de sociaal-democraat die Macedonië de afgelopen jaren heeft geregeerd, gaf gisteravond zijn nederlaag toe.

Palestijnen bedreigen elkaar
TEL AVIV, 2 NOV. De Palestijnse politie zal leden van de moslim- fundamentalistische beweging Hamas in de benen schieten als ze het wagen in haar buurt te komen.

Proces tegen Anwar begonnen
SINGAPORE, 2 NOV. In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur is vanochtend het proces begonnen tegen de ontslagen vice-premier Anwar Ibrahim. Anwar ontkende schuldig te zijn aan corruptie, waarvan hij wordt verdacht.

DKB en Fuji willen trustbank
TOKIO, 2 NOV. De Japanse Dai-ichi Kangyo Bank (DKB) en Fuji Bank zijn in vergaande onderhandelingen over het gezamenlijk opzetten van een trust bank, die een deel van de activiteiten zal overnemen van Yasuda Trust & Banking.

NRC Webpagina's
2 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)