U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Computerkrakers laten zien hoe gemakkelijk het is
Buurthuis De Ringvaart in Haarlem herbergde zaterdag zo'n 200 jonge computerkrakers. De Nederlanderse computerkrakers discussieerden zaterdag over computerbeveiliging en over bescherming van de privacy tijdens de NHM98, de Nederlandse Hackers Meeting 1998.

Zwijgende BBC voedt geruchten
Is het relevant als een politicus homoseksueel is? De BBC gaat die discussie uit de weg. De BBC mag shockproof zijn bij een wereldcrisis, maar van Britse taboetjes krijgt de publieke omroep soms de zenuwen. De voorzitter van de BBC, Sir Christopher Bland, heeft in een brief formeel zijn excuses aangeboden aan minister van Handel en Industrie Peter Mandelson, nadat twee gasten in BBC-programma's vorige week hadden gezegd dat deze ,,abslouut homo'' is.

Abonnees kunnen zelfgemaakte tv-programma's uitzenden
Het Amerikaanse Internet-bedrijf @Home Network begint binnen zes maanden in Nederland met een geavanceerde dienst via het kabelnet. De grote Amerikaanse chipfabrikant Intel neemt voor 20 miljoen dollar (37 miljoen gulden) een belang van rond 15 procent in de nieuwe onderneming, @Home Nederland.

Knokken voor Radio 3
De positie van Radio 3 is in het geding. Dat weet iedereen in Hilversum. De regering wil het aantal publieke radiostations terugbrengen van vijf naar vier en vooral de VVD meent dat er tal van commerciële alternatieven zijn die de taak van de publieke popzender kunnen overnemen. Bovendien heeft de 'jongste van Nederland' grote moeite om jongeren te bereiken. Radio 3 zou kunnen verdwijnen.


Karin Bloemen toert na twee seizoenen afwezigheid alweer enkele weken langs de theaters met haar nieuwe show Kameleon. Op de site van haar productiebureau 'La Bloemen Productions BV' is hiervan een speelschema te vinden, alsmede verschillende teksten van liedjes die ze er zingt. De site, die er, in tegenstelling tot het extravagante uiterlijk van 'La Bloemen' zelf, sober uitziet, biedt eveneens een biografie en discografie.
(www.labloemen.nl)

NRC Webpagina's
2 NOVEMBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)