U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Natte komkommer
Nu weten we het, Nederland is niet paraat. Terwijl het Noorden volliep, bleef premier Kok verdiept in de tiende decibellen geluidsoverlast van Schiphol.


T V   V O O R A F :


Een normale commissaris
Met ingang van vanavond is Stephan Derrick echt helemaal weg. Niet alleen omdat de zeventiger Horst Tappert geen zin meer had nog langer door te gaan als politiële kruier van de 'filosofische' boodschappen aangaande goed en kwaad van scenarioschrijver Herbert Reinecker. Maar ook en vooral omdat zijn vanavond debuterende opvolger Peter Siska zo anders is. Deze commissaris is namelijk jong, athletisch, rijdt als een coureur, neemt soms grote persoonlijke risico's, staat zeer zijn mannetje als actie nodig is en koopt zijn kleren zeker niet bij C & A. En hij zou, mocht zijn haar nog dunner worden, waarschijnlijk ook niet kiezen voor wat Die Zeit Derricks 'eendenstaart-toupet' noemde.


F I L M   V O O R A F :


Shallow Grave
'What's a little murder between friends?' luidde de slogan waarmee in 1994 de zwarte komedie Shallow Grave aan de man werd gebracht. Hoewel, komedie? Net als de twee latere films van het hier debuterende trio van regisseur Danny Boyle, producent Andrew MacDonald en scenarioschrijver John Hodge, Trainspotting en A Life Less Ordinary, onttrekt Shallow Grave zich aan gemakkelijke genreaanduidingen. Je zou het net zo goed een horrorfilm, een psychologische thriller, een zedenschets of zelfs een tragedie kunnen noemen. Die lastige classificatie bemoeilijkte ook de marketing van de alleraardigste film, die - zeker in de Nederlandse bioscoop - zo een beetje tussen wal en schip viel.

NRC Webpagina's
30 OKTOBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)