U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Rode Kruis breekt met Internetloterij
DEN HAAG, 30 OKT. Het Internationale Rode Kruis trekt zich terug uit de wereldwijde Internetloterij 'Millions 2000'. De loterij in Lichtenstein, een initiatief van enkele vindingrijke ondernemers en advocaten, werd dit voorjaar nog aangekonigd als grootste wereldwijde loterij met de hoogste prijzen.

Citeren van een bron blijkt heel nauw te luisteren
AMSTERDAM, 30 OKT. Oud-voorzitter Wouter Huibregtsen van de sportkoepel NOC*NSF en Hans van Wissen, redacteur van de Volkskrant, kenden elkaar persoonlijk. Is dat niet de bron van alle ellende met het geruchtmakende openingsartikel van Van Wissen met kritische uitspraken van de gepasseerde voorzitter over de kroonprins en het Internationaal Olympisch Comité (IOC)?

Doe het beter dan Nick
Handelen met voorkennis, 'insider trading' met behulp van tips van een bloedmooie bedrijfsspionne, kortom frauderen op de beurs. Het wordt de beginnende belegger helemaal uitgelegd op de cd-rom Wall Street Trader.

Aandeel Baan op de beurs in het slop, ondanks personeelsreductie
ROTTERDAM, 30 OKT. Slecht nieuws voor het personeel is in de regel goed nieuws voor de belegger. Behalve bij automatiseerder Baan, dat zijn aandeel gisteren nog verder zag wegzakken, ondanks de aangekondigde personeelsreductie van maar liefst 20 procent.


Artikelen schrijven voor publicatie op Internet is een vak apart geworden, dat met name in de Verenigde Staten veel beoefend wordt. Talloze beginnende - en ervaren - schrijvers publiceren uitstekende verhalen op het World Wide Web. In de column E-mail uit New York vertelt Jeroen van Bergeijk over het gilde van webschrijvers en het gebrek aan acceptatie door de literaire wereld en journalisten die voor de oude media werken.
(www.nrc.nl/W2/Lab/NY)

NRC Webpagina's
30 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)