U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Justitie moet wellicht 10.000 zaken seponeren
DEN HAAG, 30 OKT. Het openbaar ministerie vreest een voorraad van ongeveer 10.000 strafzaken te moeten seponeren omdat de zaken wegens capaciteitstekorten bij de rechterlijke macht niet tijdig kunnen worden aangebracht.

Rode Kruis breekt met Internetloterij
DEN HAAG, 30 OKT. Het Internationale Rode Kruis trekt zich terug uit de wereldwijde Internetloterij 'Millions 2000'. De loterij in Liechtenstein, een initiatief van enkele vindingrijke ondernemers en advocaten, werd dit voorjaar nog aangekonigd als grootste wereldwijde loterij met de hoogste prijzen. De loterij, die al direct na de lancering omstreden raakte, zou binnen twee jaar in totaal ongeveer 2 miljard gulden voor het Internationale Rode Kruis moeten genereren.

Alarm Dijkstal over Duits beleid euro
DEN HAAG, 30 OKT. De nieuwe Duitse regering-Schröder zal volgens VVD-leider Hans Dijkstal tot een prijsstijging in Nederland leiden. Hij voorziet een verzwakking van de euro en een hogere rente. Dijkstal uit zijn bezorgheid aan de vooravond van de VVD-partijraad die morgen wordt gehouden. ,,Ik heb grote zorgen over het risico van financiële instabiliteit die het gevolg is van een nieuwe Duitse financiële politiek onder leiding van de SPD-ministers'', aldus Dijkstal.

Voorstel voor schaderegeling wateroverlast
DEN HAAG, 30 OKT. Minister Apotheker (Landbouw) heeft vanochtend in de ministerraad voorgesteld de zogenoemde Oogstschaderegeling van toepassing te verklaren op het door overstromingen getroffen noorden en oosten van het land. Koningin Beatrix en minister Peper (Binnenlandse Zaken) hebben vanmorgen een bezoek gebracht aan patiënten van het Martini-ziekenhuis, die gisteren uit voorzorg naar een hoger gelegen plaats werden overgebracht. Ook werd in Groningen het Provinciaal Coördinatiecentrum bezocht en daarna de door wateroverlast getroffen gebieden in Winschoten, Meppel en Tollebeek.

Duits OM begint onderzoek naar Fransman Le Pen
MšNCHEN, 30 OKT. Het Duitse openbaar ministerie is een onderzoek begonnen tegen de Franse rechts-extremistische leider Jean-Marie Le Pen. Dat heeft een woordvoerder in München vanmorgen bekendgemaakt. Le Pen wordt verdacht, aldus de woordvoerder, van het 'aanzetten tot raciale haat'. Bij een bezoek aan München zou Le Pen hebben gezegd dat de gaskamers ,,slechts een detail in de geschiedenis'' waren. Onlangs besloot het Europees Parlement de onschendbaarheid van Le Pen op te heffen om vervolging in Duitsland mogelijk te maken.

Nieuwe wegen voor kolonisten
TEL AVIV, 30 OKT. Premier Netanyahu heeft besloten om ruim 100 miljoen gulden ter beschikking te stellen voor de aanleg van nieuwe wegen op de Westelijke Jordaanoever ten behoeve van joodse kolonisten. Dat melden bronnen bij de Israelische regering. De Palestijnse politie heeft gisteren sjeik Ahmed Yassin, spiritueel leider van de Hamas-organisatie in Gaza, onder huisarrest geplaatst.

Cohen pleit voor Euro-asielbeleid
WENEN, 30 OKT. Nederland bepleit de oprichting van een speciale Europese eenheid om tot een gemeenschappelijk beleid te komen ten aanzien van asielzoekers en migranten. Staatssecretaris Cohen heeft dit tijdens een informele bijeenkomst van Europese ministers in Wenen voorgesteld.

Huiszoeking bij makelaar Mens
ROTTERDAM, 30 OKT. Justitie heeft maandag huiszoeking verricht bij makelaar Harry Mens. De huiszoeking maakt onderdeel uit van een onderzoek naar het indienen van onjuiste declaraties bij het bouwbedrijf Hillen & Roosen.

Delta Lloyd keert 'joodse polis' uit
ROTTERDAM, 30 OKT. De verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd doet alsnog een eerder geweigerde uitbetaling op een 'joodse' levensverzekering. Het is de eerste uitkering op een 'joodse' polis door Delta Lloyd.

Schijnrelaties
AMSTERDAM, 30 OKT. De Amsterdamse vreemdelingenpolitie heeft 9 verdachten gearresteerd op verdenking van het regelen van schijnrelaties.

NRC Webpagina's
30 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)