U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Huibregtsen wint geding tegen krant
AMSTERDAM, 28 OKT. Een geruchtmakende publicatie over W. Huibregtsen op de voorpagina van de Volkskrant van 10 februari is onrechtmatig geweest. De rechtbank in Amsterdam heeft dat vanmorgen bepaald. In een vraaggesprek met de toenmalige voorzitter van de overkoepelende Nederlandse sportbond NOC*NSF zou Huibregtsen kroonprins Willem-Alexander een judas en een saboteur hebben genoemd en hem lafheid hebben verweten. Na bestudering van de aantekeningen van Volkskrant-journalist H. van Wissen en de lezing van beide partijen concludeerde de rechtbank dat de woorden 'lafheid' en 'saboteur' Huibregtsen in de mond zijn gelegd.

Telegraaf gaat eigen tv-gids uitbrengen
AMSTERDAM, 28 OKT. De Telegraaf begint volgende week met een wekelijkse televisiegids op zaterdag. Daarmee forceert de krant een doorbraak in de al twee jaar slepende discussie over tv-gidsen bij dagbladen. Vanaf zaterdag 7 november wordt de bijlage Weekeinde van De Telegraaf omgevormd tot een omroepgids, waarbij de programmagegevens worden geordend naar genre. Daarmee stapt het dagblad voorlopig af van het oorspronkelijke idee een gids te brengen die een overzicht geeft per televisiestation.

'Pluk ze'-acties leveren weinig op
DEN HAAG, 28 OKT. De opbrengst van de zogenoemde 'pluk ze'-wetgeving, waarmee justitie criminelen in hun portemonnee hoopt te treffen, valt zwaar tegen. Het afromen van criminele winsten levert nog geen vijfde deel op van het bedrag dat vijf jaar geleden werd aangekondigd. Dat blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Justitie. Toen de wetgeving werd aangescherpt, ging het departement uit van een opbrengst van de 112 miljoen gulden. Tot nu toe is die slechts 20 miljoen gulden, terwijl de kosten 123,5 miljoen bedroegen.

Verbod Portugees rundvlees wegens koeienziekte
BRUSSEL, 28 OKT. De Europese Commissie wil een exportverbod van voorlopig negen maanden voor Portugees rundvlees in verband met de gekkekoeienziekte. Voor de export van levende runderen stelt de commissie een verbod voor van voorlopig 18 maanden. Vrijdag moet het veterinaire comité met vertegenwoordigers van EU-lidstaten een definitief besluit nemen.

Brazilië saneert overheidsbudget
BRASILIA, 28 OKT. De Braziliaanse president Fernando Henrique Cardoso heeft gisteren een vergaande sanering van de overheidsfinanciën aangekondigd om zijn land voor een financiële crisis te behoeden en de weg vrij te maken voor een internationaal hulppakket van ten minste 30 miljard dollar

Blokker ziet af van bod op KBB
ROTTERDAM, 28 OKT. Blokker Holding zal geen bod uitbrengen op Koninklijke Bijenkorf Beheer (KBB). Dat heeft de keten van huishoudelijke zaken vanochtend bekendgemaakt.

KBC Bank stopt gesprek met Rabo
ANTWERPEN, 28 OKT. De onderhandelingen tussen de Rabobank en de Belgische KBC Bank over een vorm van samenwerking zijn beëindigd. De voorzitter van KBC, R. Vermeiren, heeft de gesprekken met de Rabo ,,voorlopig stilgelegd''.

Lid Brits kabinet weg na schandaal
LONDEN, 28 OKT. De Britse staatssecretaris voor Wales, Ron Davies, is afgetreden, omdat hij zich ,,ten gevolge van een ernstige beoordelingsfout'' had laten beroven, nadat hij was meegegaan met een onbekende man.

Booker Prize voor Ian McEwan
LONDEN, 28 OKT. De Booker Prize, de belangrijkste literaire prijs van Groot-Brittannië, het Gemenebest en Ierland, is toegekend aan de Britse schrijver Ian McEwan voor zijn novelle 'Amsterdam'.

Kaping China
TAIPEI, 28 OKT. Een ontevreden piloot van Air China heeft vanochtend zijn vliegtuig met 104 mensen aan boord 'gekaapt' en in Taiwan aan de grond gezet.

NRC Webpagina's
28 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)