U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Vleugje bedrog
We zullen moeten wennen aan de beteuterde blik van de nieuwe minister van Justitie Korthals op het Journaal. Hij heeft zo'n post die altijd voor verrassingen zorgt.


T V   V O O R A F :


De verbazingwekkende natuur
The Life of Birds is het eerste nieuwe, tiendelige natuurprogramma dat David Attenborough maakte na The Life of Plants vier jaar geleden. Door het eindeloze recyclen van zijn werk op vele netten krijg je de indruk dat sir David alomtegenwoordig is, maar op den duur heeft de natuurfilmliefhebber de meeste toch enkele keren gezien. Maar nu is er eindelijk dus weer nieuw materiaal.


F I L M   V O O R A F :


Persuasion van Austen
Eén van de talenten van de Engelse schrijfster Jane Austen was om haar helden en heldinnen te laten schitteren in een gezelschap van mensen die nauwelijks serieus te nemen waren, zo dom of sentimenteel of zwak of saai of ijdel of domweg oninteressant waren ze. Verfilmingen van haar boeken moeten dat verschil tussen held en heldin en de bijfiguren uit laten komen, zonder overboord te gaan. Zo waren de ouders van Elizabeth in de BBC-serie Pride And Prejudice net wat te karikaturaal neergezet, waardoor het effect eerder irritant dan komisch was (verder geen kwaad woord over die serie trouwens).

NRC Webpagina's
28 OKTOBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)