U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Huibregtsen wint geding tegen krant
Een geruchtmakende publicatie over W. Huibregtsen op de voorpagina van de Volkskrant van 10 februari is onrechtmatig geweest. De rechtbank in Amsterdam heeft dat vanmorgen bepaald.

Telegraaf gaat eigen tv-gids uitbrengen
De Telegraaf begint volgende week met een wekelijkse televisiegids op zaterdag. Daarmee forceert de krant een doorbraak in de al twee jaar slepende discussie over tv-gidsen bij dagbladen.

NOS zint op actie
Door de gegevens zelf te bewerken en per programmasoort te ordenen denkt De Telegraaf de noodzakelijke medewerking van de omroepen te kunnen omzeilen. Hoe Boerma aan de gegevens wil komen en of hij daar voor gaat betalen, wil hij niet zeggen: ,,Daarover laat ik mij niet uit.''

Bonzen en media
Tijdens de Olympische Winterspelen in Nagano, februari dit jaar, leed NOC-voorzitter Huibregtsen nederlaag op nederlaag. Eerst werd prins Willem-Alexander het Internationaal Olympisch Comité (IOC) binnengeloodst zonder dat Huibregtsen daarin was gekend. Vervolgens publiceerde de Volkskrant een artikel waarin de NOC-voorzitter zijn gal mocht spuwen over deze gang van zaken die karakteristiek was voor het ondoorzichtige olympische milieu.

Nieuws vanuit Satelliet-land
De nacht van 9 op 10 november is vol veranderingen voor veel schotelbezitters. Dan wordt de Eutelsat II-F1, 13 graden oost, vervangen door de satelliet Hot Bird 5, die zich op deze positie bij vier andere Hot Birds heeft gevoegd. Dat gaat gepaard met veel kleine frequentie-veranderingen, zodat menigeen op 10 november zijn favoriete stations even zal moeten bijstellen.

Winst van America Online drie keer hoger
America Online (AOL) heeft in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar ruim drie keer zo veel winst behaald als in de vergelijkbare periode vorig jaar. Het bedrijf, een van de grootste Internet-aanbieders ter wereld, zag het nettoresultaat stijgen van 19 miljoen dollar naar 68 miljoen dollar.

'Apple moest voor Microsoft kiezen'
De keuze van computerbedrijf Apple voor Internet Explorer had plaats onder druk van Microsoft. Dat bleek gisteren in de antimededingingszaak tegen Microsoft.


De Europese Commissie wil 'opener en transparanter' zijn. Vandaar dat afgevaardigden vanaf nu dagelijks live vanuit Brussel en Straatsburg op Internet te zien zijn. Ze komen er met het laatste nieuws en officiële verklaringen. Bovendien is te volgen hoe ze journalisten te woord staan. De uitzendingen, in het Engels en Frans, beginnen rond een uur of twaalf. Op de dagen dat de commissie in Straatsburg zetelt, één uur later.
(www.dds.nl/plein/europa)

NRC Webpagina's
28 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)