U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Onder meer een reportage over de waterproblematiek op de Westelijke Jordaanoever en de Golanhoogte. Het gebrek aan water is een belangrijk probleem in het Midden Oosten. Ned.2, 17.35-18.43u.

Jan Publiek. Discussie over de vraag of bepaalde televisieprogramma's zoals bijvoorbeeld Jerry Springer verderfelijk voor kinderen zijn en of dat soort uitzendingen pas na 21.00 uur mogen worden uitgezonden. Ook aandacht voor het boek van Joost Elffers en Robert Greene De 48 wetten van de macht, een soort handleiding voor wie macht wil verwerven. Belg.1, 20.55-22.05u.

Nova. Aandacht voor het 'vredesoverleg' tussen Arafat en Netanyahu in Washington en een reportage over de opleiding voor Nederlandse commando's om oorlogmisdadigers op te sporen en te arresteren. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Zembla: De medicijnenmarkt. Over de kosten van medicijngebruik en de geneesmiddelenindustrie die alle marketingmiddelen gebruikt om artsen ervan te overtuigen om vooral hun nieuwste medicijn voor te schrijven. Ned.3, 20.50-21.29u.

Rare streken. Een van de meest beklemmende geschiedenissen ooit is die van de Romanovs, de laatste keizerlijke familie van het tsaristische Rusland. Het is een mysterieus en dramatisch verhaal over macht, ondergang en dood van een van de meest invloedrijke dynastieën uit de wereldgeschiedenis. Afl.: Russia's last tsar. Belg.2, 21.00-21.55u.

Het andere gezicht. Tweede deel in de serie over ouderen geeft een portret van de 66-jarige oud-directeur van de GG en GD Corrie Hermann die uit onvrede GroenLinks haar diensten aanbod en sinds kort in de Tweede Kamer zit. Ned.1, 21.06-21.36u.

Werelden. Canadese documentaire uit 1997 over een gezin dat onder professionele begeleiding in contact wilde komen met de moordenaars van oudste dochter Carin. Na afloop van een feest hadden de daders haar onder dwang meegevoerd, verkracht en ten slotte vermoord. De daders werden tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Ned.1, 21.41-22.31u.

Legenden. Hoe kwam het succes van Marlene Dietrich tot stand en welke offers moest zij daarvoor brengen? Haar invloed is nog steeds te merken. Zo draagt Madonna een zwarte smoking en is er een toneelstuk over haar geschreven. Duitsl.1, 21.45-22.30u.

Panorama: Windkracht 10 live. Reportage over de reddingsdienst van de Belgische luchtmacht, die vaak uitrukt met Seaking-helikopters. Belg.1, 22.05-22.40u.

Horizon. Vanavond over de pogingen tot bestrijding van de malariamug, een van de dodelijkste vijanden van de mens, die elk jaar miljoenen slachtoffers eist. BBC2, 22.25-23.15u.

AMUSEMENT

TV show op reis. Ivo Niehe ontmoet onder anderen de Amerikaanse basketballspeler en acteur Dennis Rodham die met Michael Jordan bij de Chicago Bulls speelt. Ned.2, 20.57-22.04u.

SPORT

TV BvD. De voetballers Pierre van Hooijdonk en Edgar Davids praten met Frits Barend en Henk van Dorp. En columnist Jan Mulder geeft het relativerende commentaar. RTL4, 22.00-23.00u.

KUNST

Stardust. Wekelijks filmmagazine. Een gesprek in Los Angeles met regisseur Joe Dante over zijn anti-oorlogsfilm Small Soldiers, die deze week in première gaat. Dante is kritisch over de huidige Amerikaanse cinema waar de merchandising bijna belangrijker is geworden dan de films. Tevens een portret van een Londens bedrijf waar filmposters worden ontworpen en een recensie over de film Babylon van Eddy Terstall. Ned.3, 19.53-20.20u.

FILM

Je pense vous (Luc & Jean-Pierre Dardenne, 1992, België/Frankrijk/Luxemburg). De latere regisseurs van La promesse (1996), van huis uit documentairemakers, vertellen over de groeiende depressie van een plotseling werkloos geraakte staalarbeider aan het begin van de jaren negentig. TV5, 20.00-22.00u.

Marie (Marian Handwerker, 1993, België/Frankrijk/Portugal). Sensitieve road movie over een zwangere tiener (Marie Gillain) die Brussel ontvlucht en op weg gaat naar Portugal, mede om het 7-jarige zoontje van een verongelukte vriend naar zijn moeder te brengen. Een monumentje voor liefde en hoop in een wrede wereld. TV5, 22.35-0.30u.

Death Watch / La mort en direct (Bertrand Tavernier, 1979, Frankrijk/West-Duitsland). Sciencefiction-drama film met Romy Schneider. Zie Film-vooraf. Ned.1, 23.10-1.15u.

Before Sunrise (Richard Linklater, 1995, VS/Oostenrijk). De Texaanse, in dolende adolescenten gespecialiseerde regisseur van Suburbia draaide in Wenen een nacht die twee begin-twintigers - Julie Delpy en Ethan Hawke - met elkaar doorbrengen, al slenterend en pratend. Basale, van elk sprankje overspannen fictie gespeende romantiek. Duitsl.2, 23.45-1.20u., nagesynchroniseerd.

Il Gatto (Luigi Comencini, 1977, Italië/Frankrijk). Geen fatsoenlijk mens komt voor in deze potsierlijke komedie die eventueel gezien kan worden als parodie op Watergate. Ugo Tognazzi en zijn zus Mariangela Melato proberen hun pand van de huurders te ontdoen en stuiten op een broeinest van CIA, mafia, drugs en prostitutie. Duitsl.1, 0.50-2.35u., nagesynchroniseerd.

Lo spadaccino di Siena / Swordsman of Siena (Etienne Périer, 1962, Italië/Frankrijk). Swashbuckler met Stewart Granger als een Britse avonturier die zich in het Spanje van de zestiende eeuw aansluit bij de rebellen die een kwaadaardige gouverneur bestrijden, onder aanvoering van diens verloofde(!). Morgen, Duitsl.1, 10.25-12.00u., nagesynchroniseerd.

Es wird alles wieder gut (Geza von Bolvary, 1957, West-Duitsland). Komedie over typiste die het tot tv-omroepster schopt. Met Johanna Matz, Bernhard Wicki. Morgen, Duitsl.2, 14.25-16.00u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
15 OKTOBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)