U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wet computercriminaliteit
In de nieuwe Wet computercriminaliteit is het artikel geschrapt dat verdachten verplicht geheime sleutels af te geven aan de politie. Dat maakte het hoofd wetgevingszaken van het ministerie van Justitie, A. Patijn, gisteren bekend op een bijeenkomst over Internet en recht.

Politieke bekentenisliteratuur
,,Ministers hoeven helemaal niet zoveel te doen. Als ze maar op kritieke ogenblikken het juiste doen.'' Het is een opmerking van Frits Bolkestein in het onlangs verschenen boekje Haags Duet dat bestaat uit dagboekaantekeningen van hem en parlementair verslaggeefster Margriet Brandsma van het NOS- Journaal. Beiden geven daarin op hun eigen manier weer hoe zij de afgelopen verkiezingscampagne en daarop volgende kabinetsformatie hebben beleefd.

Elsevier onderuit na ING-rapport
De koers van het aandeel Elsevier is vanochtend op de Amsterdamse effectenbeurs met 7 procent gedaald naar 25,70. Op de beursvloer deed het gerucht de ronde dat de uitgever binnenkort een winstwaarschuwing zal geven.

Hoe geliefd is mijn website?
Het komt meer voor rond Internet: zakenman ziet een gat in de markt, vindt een slimme wetenschapper en samen beginnen ze een succesvol bedrijfje. Dit keer gaat het om het Nederlandse Compass Interactive, dat software maakt waarmee het bereik van webpagina's gemeten kan worden.

Apple na drie jaar weer op winst CUPERTINO15 OKT. Apple zit voor het eerst na drie jaar weer op winst.

Door de goedlopende verkoop van de nieuwe iMac-computer is het eind september afgesloten boekjaar goed geweest voor een winst van 309 miljoen dollar. In het boekjaar ervoor was er nog sprake van een verlies van een miljard dollar.

De omzet daalde wel, van 7,08 miljard tot 5,94 miljard dollar. In het laatste kwartaal van het boekjaar zat de omzet van 1,51 miljard dollar weer op vrijwel hetzelfde niveau als in de laatste drie maanden van het voorgaande boekjaar.

Bestuursvoorzitter Steven Jobs noemde het laatste kwartaal ,,een fantastische afsluiting van het jaar''. De winst zat op 106 miljoen dollar tegen een verlies van 161 miljoen dollar in dezelfde periode van 1996/97.

De iMac-pc werd zes weken geleden op de markt gebracht. Sinds die tijd zijn er 278.000 van verkocht. De pc kost in de VS 1.299 dollar. Bijna 30 procent van de kopers waren mensen die voor het eerst een computer aanschaften. (DPA, ANP)

Winstdaling bij Compaq valt mee
NEW YORK, 15 OKT. De nettowinst van het Amerikaanse concern Compaq, de grootste fabrikant van personal computers ter wereld, is in het derde kwartaal van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode van 1997 gedaald van 517 miljoen dollar tot 115 miljoen dollar. Het resultaat was iets beter dan analisten hadden verwacht.

In het derde kwartaal waren voor het eerst de cijfers opgenomen van de overgenomen branchegenoot Digital Equipment. Daardoor ging de omzet flink omhoog, van 6,47 miljard dollar naar 8,79 miljard dollar. Maar de gecombineerde omzet van Compaq en Digital was in het derde kwartaal van 1997 groter (9,43 miljard dollar).

Compaq trof eerder forse voorzieningen voor de kosten van de overneming, de sanering en de integratie van Digital. Compaq verwacht dat het vierde kwartaal een stijging van de winst zal laten zien. (KRF, ANP)

Mach's gut, Horst!
De kop boven deze rubriek was al getikt nog voor de weekbladen binnen waren. Dat was een beetje dom. Maar de koppenmaker was er blind vanuit gegaan dat ten minste één blad aandacht zou besteden aan het afscheid van Horst Tappert, alias Derrick, morgenavond om 20.15 uur bij ZDF. Wat zou het leuk zijn geweest wanneer krimi-watcher bij uitstek onder de weekbladjournalisten, R. Ferdinandusse, zijn licht had laten schijnen over het fenomeen Derrick.


Net nu bijna zeker is dat de kroningsmantel van Toetanchamon is gevonden, komt de webeditie van National Geographic met een special over de farao. In de serie 'klassiekers' is het dagboek te lezen van de correspondent die in februari 1923 de opening van het graf bijwoonde. Uiteraard is het verhaal opgesierd met de nodige filmpjes en achtergrondinformatie. Wat (nog) ontbreekt: meer nieuws over die kroningsmantel.
(www.nationalgeographic.com)

NRC Webpagina's
15 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)