U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Premier Prodi kan geen nieuw kabinet vormen
ROME, 15 OKT. De poging van de Italiaanse demissionair premier Romano Prodi om zijn coalitie te verbreden, is stukgelopen op verzet van de kleine centrum-partij van oud-president Francesco Cossiga. Prodi heeft president Oscar Luigi Scalfaro vanmiddag gezegd dat hij geen kans ziet terug te komen als premier. Cossiga heeft persoonlijke bezwaren tegen Prodi en zei dat hij het kabinet niet wil steunen als dat niet wezenlijk van karakter verandert.

Meer misdrijven met geweld
ROTTERDAM, 15 OKT. Sinds 1990 is het aantal geregistreerde geweldsmisdrijven met de helft toegenomen en het aantal vernielingen met een kwart. Vooral het aantal mishandelingen steeg sterk. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Friese politiechef treedt terug
LEEUWARDEN, 15 OKT. De Friese districtschef Cees Bangma, na de dood van Meindert Tjoelker bekend geworden door zijn campagne tegen straatgeweld, wil geen leiding meer geven aan de reorganisatie van de Friese politie, nadat hem een aantal bevoegdheden was ontnomen. In april dit jaar legde korpschef P. van Brakel zijn functie neer.

Wole Soyinka weer in Nigeria
LAGOS, 15 OKT. Wole Soyinka, Nigeria's bekendste politieke banneling en tevens Nobelprijswinnaar, is teruggekeerd naar zijn vaderland. Honderden sympathisanten verwelkomden Soyinka gisteren op het vliegveld van Lagos.

Archeologische vondst in Syrië
ROTTERDAM, 15 OKT. Nederlandse archeologen hebben deze maand in een ruïneheuvel in Syrië een ruim drieduizend jaar oud archief van kleitabletten met spijkerschrift blootgelegd.

Uitbreiding van Bijenkorf-filialen
AMSTERDAM, 15 OKT. Het gefuseerde Vendex-KBB gaat in Nederland op zoek naar locaties voor nieuwe filialen van de Bijenkorf. In Duitsland en België verwacht het grootste Nederlandse detailhandelsconcern vooral te kunnen expanderen met speciaalzaken als de Praxis-doe-het-zelf-winkels, de brillenwinkels van Hans Anders of de kledingwinkels van Claudia Strter. Dat zegt Vendex-topman J.M. Hessels.

Geboorte zwart gat 'live' gezien
ROTTERDAM, 15 OKT. Sterrenkundigen van de Universiteit van Amsterdam zijn voor het eerst in de geschiedenis getuige geweest van de geboorte van een zwart gat. Het gaat om het restant van een supernova, een stervende ster die zich in een groot vertoon van kosmisch vuurwerk opblaast en korte tijd fel oplicht. Tegelijk stort de kern van de ster onder invloed van de zwaartekracht ineen, en zo kan een zogenoemd zwart gat ontstaan.

NRC Webpagina's
15 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)