U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Endemol verkoopt theater aan Joop van den Ende
Amusementsbedrijf Endemol verkoopt zijn theateractiviteiten aan Endemol-oprichter Joop van den Ende. Met de verkoop van de divisie Live Entertainment - ruim een kwart van de totale omzet - wil Endemol zich uitsluitend richten op het minder risicovolle produceren en distribueren van televisieprogramma's.

Endemol fors omhoog op Damrak
Endemol Entertainment trok vanochtend de aandacht op de Amsterdamse effectenbeurs. Beleggers reageerden enthousiast op het gisteren na beurs aangekondigde plan om de risicovolle theaterdivisie af te stoten. De koers van de producent en distributeur van tv-programma's sprong bij opening zeven gulden (15 procent) omhoog naar 54 gulden.

Joop van den Ende neemt theaterbedrijf persoonlijk over
Endemol wil zich volledig gaan concentreren op tv-programma's en stopt met het theater. Populaire voorstellingen als Miss Saigon, Anatevka, en Holiday on Ice worden afgesplitst van het beursfonds Endemol.

Kruiwagen vol met Friese boeken
Honderden Friese vrijwilligers gaan dezer dagen als venters langs de deuren met kruiwagens vol met Friese boeken.

Raad Journalistiek pleit Hilterman vrij inzake asielzoekers
De Raad voor de Journalistiek ziet geen reden om radiocolumnist mr. G.B.J. Hilterman te berispen voor zijn omstreden uitlatingen over asielzoekers.

MGM ziet alsnog af van aankoop films Polygram
De Amerikaanse filmstudio MGM heeft de onderhandelingen met het Canadese Seagram over de aankoop van de filmbibliotheek van Polygram stopgezet.

Journaal op een kunstkanaal
Het tweetalige Arte, Europa's onovertroffen zender voor cultuur, staat voor een merkwaardig probleem. Natuurlijk verschilt de taal in de twee voornaamste landen waarop het zich richt en van waaruit het gefinancierd wordt, zodat elke live-presentatie een kans van 50 procent loopt te worden nagesynchroniseerd.

Van Dijke gaat in hoger beroep
DEN HAAG, 14 OKT. Het RPF-kamerlid Van Dijke gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de Haagse rechtbank over zijn discriminerende uitlatingen over homoseksuelen. De rechtbank legde hem een boete van 300 gulden op. De parlementariër vergeleek in een interview aan het weekblad Nieuwe Revu homoseksualiteit met het plegen van fraude. Het kamerlid vroeg zich af waarom een praktiserend homoseksueel beter zou zijn dan een dief.(ANP)


Jazz, hiphop en dance lijken meer op elkaar dan je zou denken, aldus een artikel in Razor Magazine. Bij die drie muziekstijlen gaat het vooral om spontaniteit en interactie met het publiek. De 'nieuwe jazz' is zelfs een mengeling met hiphop en dance. Het aantal beats per minuut is dan ook hoger. In het oktobernummer staan verder reportages over Indonesië tijdens de rellen van afgelopen zomer en het onaardse landschap in Zuid-Dakota.
(www.razormag.com)

NRC Webpagina's
14 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)