U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Televisie regeert
Geen politicus uit Den Haag was in Ermelo geweest. Alleen op de tv hadden ze gezien dat de grond sopt en de tenten van de asielzoekers lekken. Kennelijk had staatssecretaris Cohen geen seintje gekregen van zijn eigen organisatie.


T V   V O O R A F :


Tony Blair, tien jaar eerder
Even wachten met het bekijken van speelfilms die je 'beslist moet zien' is vaak niet erg. Het aardige is dat de actualiteit films soms nog tijdens de roulatieperiode plotseling een extra dimensie kan geven. Neem Primary Colors, de op het gelijknamige satirische boek gebaseerde film over de campagne van 'een' Amerikaanse presidentskandidaat.


F I L M   V O O R A F :


A river
Het flanellen hemd staat wijd open, hij draagt bretels, heeft zijn handen in zijn zakken, zijn hoed hangt op zijn achterhoofd en als hij lacht, straalt zijn gezicht als een zonnebloem. Dat is toch de persoonbeschrijving van Robert Redford, of tenminste van veel van de filmrollen die hij heeft gespeeld - ik moest in elk geval steeds aan The Natural en The Sting denken: de overmoed, de onoverwinnelijkheid. Maar dit hier is Brad Pitt als Paul Maclain in A river runs through it. Regisseur: Robert Redford.

NRC Webpagina's
14 OKTOBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)