U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Endemol verkoopt theater aan Joop van den Ende
AMSTERDAM, 14 OKT. Amusementsbedrijf Endemol verkoopt zijn theateractiviteiten aan Endemol-oprichter Joop van den Ende. Met de verkoop van de divisie Live Entertainment - ruim een kwart van de totale omzet - wil Endemol zich uitsluitend richten op het minder risicovolle produceren en distribueren van televisieprogramma's.

Zalm houdt een document over 'Mondriaan' vast
DEN HAAG, 14 OKT. Minister Zalm (Financiën) weigert de Algemene Rekenkamer een 'essentieel' document te geven over de schenking van 110 miljoen gulden door De Nederlandsche Bank voor de aanschaf van het laatste schilderij van Piet Mondriaan, Victory Boogie Woogie. De Rekenkamer heeft de ministeriële verantwoordelijkheid voor de aankoop daardoor niet volledig kunnen verifiëren.

Roos geen chef marechaussee
DEN HAAG, 14 OKT. Brigade-generaal K.C. Roos wordt geen bevelhebber van de Koninklijke Marechaussee. Hij heeft besloten ,,om hem moverende redenen'' van deze post af te zien, zo heeft Defensie bekendgemaakt. Roos, die onlangs in opspraak kwam, zou op 1 februari het bevel van generaal D.G.J. Fabius overnemen.

Duitse bond eist 6,5 procent meer
BONN, 14 OKT. De grootste Duitse vakbond, IG Metall, eist een loonsverhoging van 6,5 procent voor de 3,4 miljoen werknemers in de metaalindustrie. De toekomstige minister van Financiën, Oskar Lafontaine, pleit ook voor forse loonsverhogingen om de koopkracht te stimuleren.

Premier Prodi krijgt nieuwe kans
ROME, 14 OKT. De Italiaanse president Oscar Luigi Scalfaro heeft demissionair premier Romano Prodi gisteravond verzocht te onderzoeken of er genoeg steun zou zijn voor een nieuw kabinet onder zijn leiding.

Ramp veerboot
LAGOS, 14 OKT. Bij het kapseizen van een overbeladen veerboot op een rivier in de Nigeriaanse deelstaat Kaduna zijn 73 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de Nigeriaanse Daily Times vandaag, zonder aan te geven waar en wanneer het ongeluk is gebeurd.

NRC Webpagina's
14 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)