U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Flarden wanhoop
Tot vermaak van de sparende sufferds kwamen gisteren de eerste slachtoffers van de aandelenval bij het praatprogramma Barend en Witteman. Een leraar had 270.000 gulden verloren. Zijn aandelen had hij gekocht met geleend geld en toen ze 40 procent waren gezakt, moest hij de lening terugbetalen aan bank Labouchère. De leraar was stom maar de praatjesmakers van die bank verdienen ook pek en veren. Er zullen nog heel wat slachtoffers volgen.


V I D E O C L I P :


Ontploffende koelkasten
De Amerikaanse zanger Marilyn Manson heeft begrepen waar het bij clips om draait: opvallende beelden - de inhoud doet er verder niet echt toe. Zijn single The Dope Show is een tamelijk warrig nummer dat hetzelfde thema lijkt te behandelen als Madonna's Drowned World/Substitute For Love: de leegte van de roem, de oppervlakkigheid waarmee je als ster behandeld wordt. ,,They love you when you're on all the covers'', zingt Manson, ,,when you're not they love another.''


F I L M   V O O R A F :


Femme entre chien et loup
Begrijp ik de vrouw tussen hond en wolf? Ik begrijp natuurlijk wel dat Lieve (Marie-Christine Barrault) verliefd is op Adriaan (want die wordt gespeeld door een nog jonge Rutger Hauer). Ik snap ook dat ze weinig opheeft met zijn Vlaams-nationalistische ideeën, dat ze niet luidkeels 'Ze zullen hem niet temmen, de fiere Vlaamse leeuw' meezingt, maar wel het hardst klapt als Adriaan piano heeft gespeeld.

NRC Webpagina's
8 OKTOBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)