U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Asielzoekers gaan naar legertenten
DEN HAAG, 8 OKT. Nieuwe asielzoekers worden opgevangen in legertenten, nadat zij op een wachtlijst zijn geplaatst. Staatssecretaris Cohen (Justitie) heeft dit gisteren besloten. De bewindsman komt zo tegemoet aan kritiek van een meerderheid van de Tweede Kamer, waaronder zijn eigen partij, de PvdA.

Den Haag dreigt Unie met veto
STRAATSBURG, 8 OKT. Nederland gaat een veto uitspreken over de financiering op lange termijn van de Europese Unie, als er geen oplossing wordt gevonden voor de buitensporig hoge bijdrage die Den Haag aan de EU-begroting levert. Dat heeft de staatssecretaris voor Europese Zaken, Dick Benschop, gisteren in Straatsburg gezegd.

Contactgroep praat over Kosovo
BELGRADO/BRUSSEL, 8 OKT. Het overleg van de Amerikaanse gezant Richard Holbrooke in Belgrado over Kosovo lijkt geen doorbraak te hebben opgeleverd. In Londen komt vanmiddag de Contactgroep voor ex-Joegoslavië bijeen.

Topontmoeting Netanyahu en Arafat bij Clinton
TEL AVIV, 8 OKT. De Israelische premier Netanyahu, de Palestijnse leider Arafat en president Clinton beginnen 15 oktober nabij Washington een topontmoeting die er op is gericht de impasse in het Israelisch-Palestijnse vredesproces te doorbreken. De top, naar het model van de Israelisch-Egyptische onderhandelingen in Camp David, zal enkele dagen duren.

Bij scheepsramp Spanje 19 doden
BANYOLES, 8 OKT. Bij een scheepsramp op het meer van Banyoles in Catalonië zijn vanmorgen zeker 19 Franse toeristen om het leven gekomen. Het gaat om gepensioneerden die met circa 140 anderen een boottocht maakten. Het aantal slachtoffers kan nog stijgen.

Nobelprijs voor José Saramago
ROTTERDAM, 8 OKT. De Nobelprijs voor literatuur is toegekend aan de Portugese auteur José Saramago. Het is de eerste Nobelprijs voor literatuur voor een Portugeestalige schrijver.

Onderzoeksgeld blijft bij universiteiten
ROTTERDAM, 8 OKT. Minister Hermans (Onderwijs) laat 500 miljoen gulden bestemd voor wetenschappelijk onderzoek bij de universiteiten en geeft die niet aan de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Starr: wellicht meer aanklachten
WASHINGTON, 8 OKT. Kenneth Starr sluit niet uit dat hij met nog meer aanklachten komt tegen president Clinton. Daarmee steunt hij het Republikeinse voorstel om een impeachment-onderzoek te houden van onbeperkte tijdsduur en reikwijdte.

Talibaan vallen Iran aan
TEHERAN, 8 OKT. Iraanse troepen zijn vandaag slaags geraakt met eenheden van de Afghaanse Talibaan, nadat deze Iraanse grensposten onder vuur hadden genomen.

NRC Webpagina's
8 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)