1 Inhoud Radio & Televisie
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Spiegelpaleis
Gisteren heb ik het eens helemaal uitgezeten, de televisiekomedie van de VPRO, Bed and Breakfast. Niet vol te houden. Een acteur speelt een man die een vrouw speelt in een comedy over comedy.


T V   V O O R A F :


'Brok in de keel'-televisie
Als je heel goed luistert, kun je ze soms horen - de verhalen die mensen in stilte met zich meedragen. Programmamaker Michiel van Erp heeft het talent die verhalen zichtbaar te maken. Dat liet hij al zien in zijn twee vorige reeksen Lang Leve de Vereniging en Lang Leve Nederland - waarin hij met ragfijne precisie het leven van alledag portretteerde.


F I L M   V O O R A F :


La seconda volta
De ooit zo helder gedefinieerde machtsverhouding tussen beul en slachtoffer kan door het verstrijken van de tijd danig vertroebeld raken. De relatie kan zelfs volledig worden gespiegeld, met een omgekeerde machtsverhouding tot gevolg. Zie bijvoorbeeld Cavani's klassieker The nightporter, Polanski's minder geslaagde Death and the Maiden, het deze week in Utrecht vertoonde Winter '89 van Danniels, of het artikel van Rudy Kousbroek over zijn kampervaringen in de Tweede Wereldoorlog op de voorpagina van het CS van vandaag.

NRC Webpagina's
2 OKTOBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)