U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Rechter versmalt marges geluidsoverlast Schiphol
AMSTERDAM, 2 OKT. De president van de rechtbank in Amsterdam heeft vanmorgen de marges waarbinnen het kabinet overschrijdingen van de geldende geluidsregels bij Schiphol mag tolereren, aanzienlijk versmald. Gedogen mag, aldus de rechter, maar alleen als de geluidsoverlast voor de omwonenden intussen niet toeneemt.

Israel bevestigt: DMMP in toestel
ROTTERDAM, 2 OKT. De Israelische regering heeft gisteren officieel bevestigd dat de grondstof dimethyl methylfosfonaat (DMMP) aan boord van het neergestorte El Al-toestel bestemd was voor de aanmaak van het zenuwgas Sarin.

Snel duidelijkheid over ingrijpen van NAVO in Kosovo
NEW YORK/PRISTINA, 2 OKT. Secretaris-generaal Kofi Annan van de VN moet maandag de Veiligheidsraad verslag uitbrengen over de ontwikkelingen in Kosovo. Op basis van dat verslag zal worden besloten of in Kosovo militair wordt ingegrepen. De Amerikaanse regering heeft met het oog op dat mogelijk ingrijpen haar burgers gisteren opgeroepen Joegoslavië te verlaten.

Vijf debutanten in Oranje-selectie
ZEIST, 2 OKT. Frank Rijkaard, de nieuwe bondscoach van het Nederlands voetbalelftal, heeft voor zijn eerste interland vijf debutanten opgeroepen: doelman Moens (AZ), de verdedigers Van Wonderen (Feyenoord) en Van Hintum (Vitesse) en de aanvallers Reuser (Vitesse) en Talan (Heerenveen). De aanvallers Van Vossen en Mols maken hun rentree. Nederland speelt zaterdag 10 oktober in Eindhoven een oefenduel tegen Peru. Drie dagen later oefent Nederland in Arnhem tegen Ghana. De volledige selectie: doel: Van der Sar en Moens; verdediging: Frank de Boer, Van Wonderen, Stam, Reiziger en Van Hintum; middenveld: Davids, Cocu, Seedorf en Ronald de Boer; aanval: Bergkamp, Van Vossen, Kluivert, Mols, Reuser, Overmars en Talan.

Slechte prognose Betuwelijn
ROTTERDAM, 2 OKT. Prognoses voor de omvang van het goederenvervoer over de Betuwelijn vallen opnieuw lager uit. Dit blijkt uit Verkenningen 2020, een studie van het Havenbedrijf Rotterdam.

Turkije dreigt Syrië
ANKARA, 2 OKT. Turkije lijkt af te steven op een militaire confrontatie met het buurland Syrië over de aanhoudende steun van Damascus aan de Koerdische Arbeiders Partij (PKK). Een Turkse generaal bezigt dreigende taal. ,,Alleen de oorlog is nog niet aan Syrië verklaard'', citeren vanmorgen verschillende Turkse kranten de chef defensiestaf, Huseyin Kivrikoglu.

Schröder pas 27 oktober kanselier
BONN, 2 OKT. SPD en Groenen hebben afgesproken dat Gerhard Schröder op 27 oktober tot bondskanselier wordt gekozen. De kanselier wordt gekozen door de Bondsdag met meerderheid van stemmen. Schröder zal daardoor niet kunnen deelnemen aan de informele top van de Europese Unie in Oostenrijk op 24 oktober. Vandaag zijn in de Bonn de onderhandelingen over een regering van SPD en Groenen officieel begonnen.

Willem II loot Betis Sevilla
GENÈVE, 2 OKT. Willem II speelt in de tweede ronde van het UEFA-Cuptoernooi tegen het Spaanse Betis Sevilla. Willem II speelt eerst thuis. Vitesse begint thuis tegen Bordeaux. Heerenveen speelt in de Europa Cup 2 tegen Varteks Varazdin uit Kroatië.

NRC Webpagina's
2 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)