U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Op de openbare basisschool de Notenkraker in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet werken de school, het sociaal cultureel werk en de politie samen aan de ontwikkeling van de buurt. En dat lijkt aardig te lukken. Maar ook elders in het land boeken 'brede basischolen' succes. Radio 5, 14.02-15.00u.

Het muziektheater. Met chansons van Les Frères Jacques, Josephine Baker, Michel Fugent en Zizi Jeanmaire. Radio 5, 15.00-16.00u.

NPS Thema. In zijn gedichten en toneelstukken verwijst de Britse taalkunstenaar Shakespeare veelvuldig naar muziek. Vele componisten hebben zich aangetrokken gevoeld tot zijn werk dat zij als uitgangspunt gebruikten voor hun eigen composities. Vandaag muziek uit de Elizabethaanse tijd waarmee Shakespeare zelf opgroeide. Radio 4, 15.45-16.30u.

Het Witte Doek. Wekelijks filmmuziekprogramma. Met vandaag aandacht voor de recent verschenen cd Mémoires d'Immigrés/l'Heritage maghrébin. Dahmane el Harachie, Malika dom Ran, Cheb Mami en Rachid Taha. Radio 4, 18.02-19.04u.

Avondconcert/Opera Live. In het kader van het EBU Opera Season de opera Lucrezia Borgia van de Italiaanse componist Donizetti. Koor en orkest van de Scala di Milano o.l.v. Gianluigi Gelmetti. Radio 4, 19.04-23.00u.

Volgspot Live Zomertheater. Theatermakers stellen hun favoriete avondje uit samen. Vandaag: de Vlaamse zangeres, actrice en musicalster Vera Mann. Ze koos uit het Volgspot-archief opnames van de vocal group Intermezzo en van landgenoot zanger/tekstschrijver en componist Johan Verminnen. Radio 2, 22.04-24.00u.

ZONDAG

Radio 1 Journaal. Te gast is de nieuwe minister van justitie Benk Korthals. Regelmatig had hij als VVD-kamerlid (met een bloeiende advocatenpraktijk) stevige kritiek op zijn voorganger Sorgdrager. Hoe ziet hij de reorganisatie van het OM? Hoe gaat hij het zinloos geweld te lijf? En de internationale criminaliteit? Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag. Is veiligheid te koop? Kunnen bedrijven en particulieren met geld zich beter beschermen tegen criminaliteit in Nederland dan de armen? Een discussie met onder anderen Ibo Buruma, hoogleraar strafrecht aan de Universiteit van Nijmegen, Ed 'd Hondt, voorzitter van het Beraad van Korpsbeheerders; en directeur Vlug van beveiligingsbedrijf Crime Control. Radio 5, 13.02-15.00u.

MAANDAG

De Radio 5-documentaire: Our Mind is rich Money. Het boeddhistische Ladakh ligt in de Himalaya in India en grenst aan Tibet. Het wordt wel het laatste paradijs genoemd: zuiver, eenvoudig, met respect voor de natuur en ruimte voor spiritualiteit. Helaas begint daar verandering in te komen. Niet alleen doen sinds kort vervuiling en toeristen hun intrede, de nieuwe generatie is nieuwsgierig naar de westerse cultuur. Radio 5, 13.08-14.00u.

Boven het Dal. Live interviewprogramma. Vandaag: Leo Vroman (83), een van Nederlands grootste hedendaagse dichters. Hij vluchtte aan het begin van de Tweede Wereldoorlog via Engeland naar Indonesië en belandde uiteindelijk in 1945 in Amerika. Met zijn vrouw Tineke vestigde hij zich in New York. Hij maakte er carrière als hematoloog. Hij onderzocht de afzetting van eiwitten door bloed en deed zelfs een ontdekking: het Vroman effect. Sinds kort zijn Vroman en zijn vrouw verhuisd naar een bejaardenflat in de staat Texas. Radio 5, 16.02-16.45u.

NRC Webpagina's
19 EN 20 SEPTEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)