U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Andere meting van lawaai vliegtuigen nodig'
ROTTERDAM, 19 SEPT. De vaststelling van de hoeveelheid lawaai die vliegtuigen bij het landen en stijgen op Schiphol op diverse plaatsen in de omgeving produceren moet op de helling. Het huidige cumulatieve jaarcriterium, uitgedrukt in Kosten-eenheden, is gebaseerd op berekeningen en daardoor onbetrouwbaar. Beter is het over te stappen op een aanpak waarbij werkelijk gemeten lawaai in de rekenmethode wordt geïntegreerd. Dit stelt dr.ir. M. Boone, werkzaam bij het laboratorium voor geluidbeheersing en akoestische beeldvorming van de TU Delft.

Band met verhoor Clinton openbaar
WASHINGTON, 19 SEPT. De videoband van het verhoor van president Clinton over de affaire-Lewinsky wordt maandag openbaar gemaakt. Ook 2.800 pagina's aan bewijsmateriaal in de affaire worden dan vrijgegeven, waaronder een afschrift van het gedetailleerde verhoor van Monica Lewinsky over haar verhouding met de president.

Enquête naar val Srebrenica, zegt Karremans
ROTTERDAM, 19 SEPT. Kolonel T. Karremans, oud-bevelhebber van de Dutchbat-eenheid in Srebrenica, wil het liefst een parlementaire enqute naar de val van de moslim-enclave die door Nederlandse troepen werd beschermd. Hij schrijft dit vandaag in een artikel op de opiniepagina van NRC Handelsblad.

Kabinet trekt 200 miljoen extra uit voor CAO zorg
DEN HAAG, 19 SEPT. Het kabinet trekt nog eens 200 miljoen gulden uit voor de financiering van de CAO in de zorg. Dit voorjaar had het kabinet hiervoor al ruim één miljard gulden beschikbaar gesteld aan de werkgevers in de ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorg en inrichtingen.

Overleg sluiting Shell-kantoor
ROTTERDAM, 19 SEPT. Loco-burgemeester Hans Simons van Rotterdam gaat met Shell praten om 'na te gaan hoe de verbondenheid tussen Rotterdam en Shell gehandhaafd kan worden'. Shell maakte gisteren bekend vier hoofdkantoren in Europa - waaronder dat in Rotterdam - te zullen sluiten.

Filippijnse veerboot vergaan
MANILA, 19 SEPT. Een Filippijnse veerboot met 402 opvarenden is gisteren op weg van Manila naar Cebu-Stad bij zwaar weer vergaan. De marine en visserboten hebben tot dusver 136 opvarenden gered.

Orkaan bedreigt ook St. Maarten
MIAMI, 19 SEPT. De orkaan Georges is op weg naar het oostelijke gedeelte van de Caraïben en bedreigt daar ook de eilanden Saba en St. Maarten. Verwacht wordt dat de orkaan de Bovenwindse Eilanden zondag zal bereiken.

Schiphol ergert zich aan minister
ROTTERDAM, 19 SEPT. Schiphol is geïrriteerd door het uitblijven van een officiële reactie van minister Netelenbos (Verkeer) op het Gebruiksplan 1999 van de luchthaven. Zij liet eerder weten het plan niet goed te keuren.

Akkoord over fusie automakers
STUTTGART, 19 SEPT. De aandeelhouders van de Duitse autofabrikant Daimler-Benz AG en die van het Amerikaanse Chrysler Corp. gaan akkoord met een fusie van de twee giganten.

Aanslag Algerije
ALGIERS, 19 SEPT. Bij een bomexplosie op een markt in Tiaret in Algerije zijn gisteravond 22 doden en zestig gewonden gevallen.

NRC Webpagina's
19 SEPTEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)