U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

FEM/De Week nieuw zakenblad van Reed Elsevier
Quote, Management Team, Money, Rendement, Bizzz, Safe, Beleggers Belangen, De Zaak, De Lift en Het Financieele Dagblad doen verslag van het reilen en zeilen in de financiële wereld. Reed Elsevier heeft miljoenen geïnvesteerd in een nieuw weekblad: FEM/De Week. De ambities zijn groot, maar is er wel ruimte voor nog zo'n blad?

Francisco van Jole: Journalist tussen zijn lezers
Na ruim drie jaar dagelijkse Internetberichtgeving houdt Francisco van Jole ermee op. Hij stopt met de Daily Planet en heeft ontslag genomen bij World Access/Planet Internet. Bij wijze van therapie is hij Windows 98 maar gaan installeren.

Online aandelen verhandelen populair in VS
Beleggen via het Internet is in de Verenigde Staten buitengewoon populair. Online een order plaatsen is kinderlijk eenvoudig. De verleiding om te gaan handelen om het handelen zelf is erg groot. De fundamentele risico's van beleggen zijn echter niet veranderd. En dat zal de afgelopen weken ongetwijfeld op pijnlijke wijze duidelijk zijn geworden.

NAi Uitgevers gaan werken voor Boijmans en Van Abbe
NAi Uitgevers, een onafhankelijk onderdeel van het Nederlands Architectuurinstituut, worden de huisuitgever van museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Van Abbe Museum in Eindhoven.



RTL4 heeft eindelijk een website. Veel informatie bevat de site nog niet. Wie na een korte en bondige aankondiging van Alles voor de kijkcijfers doorklikt om meer te weten te komen over het programma Niet geschikt voor uitzending dat de gast van vanavond een paar jaar geleden presenteerde, komt bedrogen uit. Op de vervolgpagina wordt dezelfde informatie als op de openingspagina vermeld.

Ook over de presentator Beau van Erven Dorens (van het onlangs opgeheven TalkRadio) worden we niet veel wijzer.

Alleen over het meest bekende RTL4-programma, Goede Tijden Slechte Tijden, is iets meer te vinden, namelijk links naar de homepages van enkele acteurs en een verklaring waarom GTST anders is dan andere soaps. ,,De meeste soaps draaien om een aantal families, die elkaar het leven zuur maken. Goede tijden, Slechte tijden is echter anders. Deze soap speelt zich namelijk af in een middelgrote provincieplaats, waar mensen elkaar ontmoeten in Hotel de Rozenboom, Bodega de Koning of Hotel Dendermonde.''

Dat in heel veel andere soaps de horeca ook een belangrijke rol speelt is de makers van de site waarschijnlijk nooit opgevallen, evenmin als het feit dat de meeste personages in GTST ook deel uitmaken van een familie en een groot deel van de scènes zich in huiskamers afspelen. Waarschijnlijk mogen ze bij RTL4 alleen naar The Bold and the beautiful kijken. De homepages van Katja Schuurman en Angela Schijf zien er nogal prefab uit. Ze bevatten biografieën, interviews en plaatjes om je PC op te vrolijken.

(www.rtl4.nl)

NRC Webpagina's
19 SEPTEMBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)