U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kans neemt toe op behoud CNN op kabel Amsterdam
In de Amsterdamse gemeenteraad tekent zich een meerderheid af voor een tariefsverhoging van het kabelabonnement. Na VVD en D66 lijkt ook de PvdA-fractie onder voorwaarden in te stemmen met een iets duurder basispakket, zodat enkele commerciële zenders behouden kunnen blijven.

Weg met de anonieme promiscuïteit!
Zo'n tien dagen geleden gebeurde het weer. Naar aanleiding van de 'Bill and Monica'-affaire beloofde De Telegraaf de lezers op de voorpagina smeuige verhalen over promiscue politici. Maar binnenin volgde een verhaal met veel same old stories. Geroutineerde lezers van de roddelrubrieken troffen echter geen nieuws aan.

Internet maakt depressief
Gebruik van het internet maakt mensen depressiever en eenzamer. Tot deze conclusie komen onderzoekers van Carnegie Mellon University in Pittsburgh. Deze uitkomst, verkregen na een studie van twee jaar, is tegengesteld aan wat de ontwerpers hadden verwacht en de financierende instanties hadden gehoopt. De resultaten worden deze week gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The American Psychologist.

Philips verlengt bod op ATL Ultrasound
Philips heeft het bod op aandelen van ATL Ultrasound verlengd tot en met 21 september. Het elektronicaconcern heeft nu 35 procent van de aandelen van de Amerikaanse ultrasone diagnost in zijn bezit.

Oase in Oostenrijk
De Oostenrijkse staatsomroep ORF is stevig in de greep van de politiek. Partijen benoemen, in verhouding tot hun omvang, de afgevaardigden die hun belangen in het bestuur behartigen. In de praktijk komt dit erop neer dat de drie grote - de sociaal-democraten, de conservatieven en de extreem-rechtse Freiheitlichen - de toon aangeven. En dat is tot in de nieuwsuitzendingen te merken.

Radio Kink FM ook op tv
BIDDINGHUIZEN, 31 AUG. Radio Kink FM, de alternatieve popzender die alleen te ontvangen is via de kabel, gaat op tv. Met ingang van 4 november verzorgt de zender voorlopig eenmaal per week op woensdagavond laat een uitzending op Veronica. (ANP)


Het is vandaag exact een jaar geleden dat lady Diana verongelukte en de wereld werd overspoeld met speculaties rond haar dood en liefdesleven. Op de site van de BBC wordt het bekende nog eens op een rijtje gezet. Zo zijn er delen van het interview te bekijken, waarin Diana vertelde over haar huwelijk met prins Charles en haar eetstoornissen en wordt er weer uitvoerig stilgestaan bij de begrafenis.
(www.bbc.co.uk/diana)

NRC Webpagina's
31 AUGUSTUS 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)