U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Neeskens, Rijkaard opvolgers Hiddink
ZEIST, 31 AUG. Johan Neeskens (47) en Frank Rijkaard (35) volgen in een tweemanschap Guus Hiddink op als bondscoach van het Nederlands voetbalelftal. Zij zullen Oranje ook begeleiden op het Europees kampioenschap in 2000, dat in Nederland en België wordt gehouden. De ex-Ajacieden waren assistenten van Hiddink op het wereldkampioenschap in Frankrijk. Johan Cruijff, Wim Jansen, Louis van Gaal en Co Adriaanse bleken niet beschikbaar.

Raket N-Korea valt in Russisch deel Japanse Zee
TOKIO, 31 AUG. Noord-Korea heeft vanochtend een ballistische raket afgevuurd die is terechtgekomen in Russisch gebied in de Japanse Zee. Militaire bronnen in Japan en de Verenigde Staten hebben dat gezegd.

Rebellen op terugtocht in West-Congo
KINSHASA, 31 AUG. Congolese regeringstroepen, gesteund door soldaten uit Zimbabwe en Angola, hebben in het weekeinde de overhand gekregen in wat van rebellenzijde 'de slag om Kinshasa' is genoemd. Angolese troepen trokken gisteren de door rebellen verlaten havenstad Matadi binnen. Na hevige beschietingen in woonwijken in het zuiden en oosten van de Congolese hoofdstad en bloedige 'volksgerichten' tegen 'infiltranten', lijken de opstandelingen op de terugtocht.

Kritiek op koop Mondriaan
DEN HAAG, 31 AUG. De regering heeft via een omweg publieke gelden ingezet om een schilderij van Mondriaan buiten de Tweede Kamer om aan te schaffen. Dat stelt D66-politica en kunsthistorica U. Lambrechts vandaag op de opiniepagina van deze krant naar aanleiding van de aankoop van Mondriaans Victory Boogie Woogie voor tachtig miljoen gulden.

Bom in Almelo gedemonteerd
ALMELO, 31 AUG. Het Explosieven Opruimings Commanda heeft aan het begin van de middag een vliegtuigbom onschadelijk gemaakt op het stationscomplex van Almelo. De bom was maandagochtend vroeg ontdekt bij graafwerk. Duizend omwonenden moesten hun huis uit.

Winstgroei bij TNT Post Groep
AMSTERDAM, 31 AUG. TNT Post Groep (PTT Post en koeriersbedrijf TNT) heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 365 miljoen gulden winst geboekt, 18 procent meer dan een jaar eerder. De omzet nam met 8 procent toe tot 7,95 miljard gulden.

Grolsch wijst bod Interbrew af
ROTTERDAM, 31 AUG. Bierbrouwer Grolsch heeft een overnamebod van het Belgische Interbrew afgewezen.

Atelier Bacon naar Dublin
LONDEN, 31 AUG. Het Londense atelier van de schilder Francis Bacon (1909-1992) is in het geheim ontmanteld en overgebracht naar een museum in de Ierse hoofdstad Dublin, Bacons geboorteplaats. Politici in Londen spreken van een groot verlies.

Student op kamers geeft teveel geld uit
RIJSWIJK, 31 AUG. Studenten op kamers komen iedere maand gemiddeld honderd gulden tekort. Ze hebben het geld nodig voor de hoge kamerhuren, maar geven ook veel uit aan boodschappen, kleding en uitgaan. Ze beknibbelen op de uitgaven aan studieboeken en ander studiemateriaal. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nibud onder ruim zeshonderd studenten van het HBO en de universiteit.

Kamer wijst verwijten aan Voorhoeve af
DEN HAAG, 31 AUG. De verwijten van oud-landmachtbevelhebber Couzy als zou de toenmalige minister van Defensie, Voorhoeve, na de val van Srebrenica zijn adviezen hebben genegeerd om zelf snel volledige opening van zaken te geven, zijn gekritiseerd door alle grote fracties in de Kamer. Couzy, die van 1992 tot 1996 bevelhebber van de landstrijdkrachten was, had zaterdag in NRC Handelsblad gezegd dat de top van de landmacht direct na de val van de moslimenclave op 11 juli 1995 zo'n advies aan Voorhoeve had gegeven, maar dat deze daarmee niets had gedaan en had willen wachten op het zogenoemde Debriefingsrapport.

NRC Webpagina's
31 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)