U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Philips verlengt bod
op ATL Ultrasound


Philips heeft het bod op aandelen van ATL Ultrasound verlengd tot en met 21 september. Het elektronicaconcern heeft nu 35 procent van de aandelen van de Amerikaanse ultrasone diagnost in zijn bezit.

Philips bood een maand geleden 50,50 dollar voor elk uitstaand aandeel, in totaal 1,6 miljard gulden. Een woordvoerder zegt te verwachten dat Philips in september alle aandelen heeft bemachtigd. Dat nog niet alle aandelen zijn aangeboden noemt hij weinig verrassend. ,,Menig aandeelhouder wacht tot het laatste moment.''

ATL Ultrasound maakt apparatuur voor ultrasone diagnostiek. Philips was nog niet actief in deze markt. Met het winstgevende ATL Ultrasound voegt de divisie Medische Systemen 430 miljoen dollar aan zijn omzet toe.

Grote supermarktfusie in FrankrijkHet Franse supermarktconcern Carrefour heeft een bod gedaan op de aandelen van branchegenoot Comptoirs Modernes die het nog niet in bezit heeft. Carrefour heeft ongeveer 19 miljard franc (6,3 miljard gulden) over voor de resterende 77,8 procent van het aandelenkapitaal.

Door de overneming wordt Carrefour de op drie na grootste supermarktketen ter wereld, na Wal-Mart en Sears uit de Verenigde Staten en het Duitse concern Metro. De nieuwe onderneming telt bijna duizend vestigingen, heeft 124.000 mensen in dienst en behaalde vorig jaar een omzet van 214 miljard franc (72 miljard gulden).

UCC schroeft winstprognose opAutomatiseerder UCC heeft zijn winstprognose voor geheel 1998 naar boven bijgesteld. De directie rekent voor het hele jaar op een ,,aanzienlijke'' stijging van de nettowinst, Eerder dit jaar werd uitgegaan van een sterke winstgroei.

UCC voerde in het eerste halfjaar de nettowinst met 44 procent op tot 2,4 miljoen gulden. De omzet steeg met 49 procent naar 19,1 miljoen gulden.

Ondanks de krapte in deze sector van de arbeidsmarkt steeg het personeelsbestand met 46 naar 232 werknemers.

Unit4 neemt belang in branchegenoot ISAHSoftwareontwikkelaar Unit4 neemt een belang van 30 procent in branchegenoot ISAH uit Tilburg. De samenwerking met ISAH betekent voor Unit4 een verbreding van het dienstenpakket voor het bedrijfsleven.

Het beursgenoteerde Unit4 maakt onder meer softwarepakketten voor verkoop, financieel beheer en logistiek beheer. ISAH heeft zich gespecialiseerd in automatisering voor middelgrote industriële ondernemingen, waar de klantenorders het productietempo bepalen.

ISAH is in 1987 opgericht. Het softwarebedrijf had vorig jaar een omzet van 7 miljoen gulden en een personeelsbestand van 60 man. Unit4 behaalde in 1997 een omzet van 36,4 miljoen gulden, een stijging met 31 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

NRC Webpagina's
31 AUGUSTUS 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)